Οταν οι άνθρωποι μπαίνουν στην τρίτη ηλικία δεν σημαίνει ό,τι παραιτούνται από ενδιαφέροντα, ασχολίες, κοινωνικές επαφές, ακόμα και από επαγγελματικές δραστηριότητες. Αντίθετα επιθυμούν να συνεχίσουν την ζωή τους όμορφα, να ανταποκριθούν σε πιθανές προκλήσεις, να θέσουν και να επιτύχουν νέους στόχους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να παραμείνουμε δυναμικοί και ενεργοί στην τρίτη ηλικία αποτελούν η υγεία και η σωματική ευρωστία.

Η τρίτη ηλικία αποτελεί σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας – είναι οι γονείς και  οι παππούδες μας, άνθρωποι που έχουν μεν διαγράψει την πορεία τους και αφήνουν την παρακαταθήκη τους στις επόμενες γενιές χωρίς όμως να έχουν παραιτηθεί από την ζωή.

Η αύξηση του προσδόκιμου ζωής ωστόσο έχει σαν αποτέλεσμα οι γηραιότεροι συμπολίτες μας να αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα υγείας και να χρειάζονται ιατρική φροντίδα και περίθαλψη.

Σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα ασφάλισης των μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων είναι γεγονός ότι οι άνω των 65 ετών ασφαλίζονται πιο δύσκολα παρότι οι ανάγκες τους για υγειονομική περίθαλψη είναι πιο αυξημένες. Υπάρχουν ωστόσο, ασφαλιστικά προγράμματα που καλύπτουν τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα και προσφέρουν απεριόριστες ιατρικές επισκέψεις, έκτακτα περιστατικά, διαγνωστικές εξετάσεις χωρίς περίοδο αναμονής και δωρεάν check up μια φορά τον χρόνο. Επίσης κάποιες ασφαλιστικές εταιρίες προσφέρουν και 24ωρη τηλεφωνική εξυπηρέτηση.

Προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης διατίθενται από κάποιες ασφαλιστικές εταιρίες με τα 65 έτη να αποτελούν συνήθως το όριο για την απόκτηση τους. Αρκεί τα αποτελέσματα από τον αναγκαίο προασφαλιστικό έλεγχο να είναι θετικά. Ο έλεγχος αυτός περιλαμβάνει καρδιολογική και παθολογική εξέταση, γενική ούρων και αίματος, σάκχαρο, τριγλυκερίδια, χοληστερίνη, HDL, LDL, PSA για τους άνδρες και Ca 125 για τις γυναίκες, τεστ κόπωσης και μαστογραφία. Τα έξοδα των εξετάσεων καλύπτονται πλήρως από την ασφαλιστική εταιρία.

Εκτός βέβαια από τα ασφαλιστικά προγράμματα υγείας υπάρχουν και τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής που μπορούν να εξασφαλίσουν την άνετη και αξιοπρεπή διαβίωση στα δύσκολα χρόνια του γήρατος. Η Ασφάλεια Ζωής είναι το ασφαλιστικό προϊόν που θα παράσχει κατ’ αρχάς οικονομική προστασία στην οικογένεια του ασφαλισμένου ή άλλους δικαιούχους μετά τον θάνατό του μέσα από το κεφάλαιο που έχει ο ίδιος ορίσει να αποδοθεί.

Τα αποταμιευτικά και συνταξιοδοτικά προγράμματα των ασφαλιστικών εταιριών αποτελούν μια εξασφάλιση για ανάγκες που θα πρέπει να καλυφθούν στην τρίτη ηλικία, με τα πρώτα να καταβάλουν το προκαθορισμένο κεφάλαιο εφάπαξ σε αντίθεση με τα δεύτερα που δίνονται ως σύνταξη.

Ένα άλλο ασφαλιστικό πρόγραμμα που προσφέρεται από κάποιες εταιρίες είναι η μικτή ασφάλιση ζωής κατά την οποία το ασφάλισμα δίνεται στον ασφαλισμένο μετά τη λήξη του συμβολαίου ή στην οικογένειά του σε περίπτωση θανάτου του ασφαλισμένου.

Σε κάθε περίπτωση η καθοδήγηση ενός ασφαλιστικού διαμεσολαβητή κρίνεται απαραίτητη για να καταλήξετε στο ιδανικό πρόγραμμα για σας και την οικογένεια σας.

 

Διαβάστε επίσης

Αμυγδαλές και κρεατάκια: Πότε αφαιρούνται χειρουργικά – Τι καλύπτει το συμβόλαιο

Οι ασφαλιστικές καλύψεις που αφορούν τα υπογόνιμα ζευγάρια