Η μεγαλύτερη ευελιξία είναι βασικό χαρακτηριστικό που φέρουν τα σύχρονα ασφαλιστικά προϊόντα. Ιδίως για το πολύτιμο αγαθό της υγείας, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει το ιδανικό ασφαλιστήριο και να το ενισχύσει με σημαντικές και πολυάριθμες συμπληρωματικές καλύψεις και, κυρίως, να επιλέξει τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος ώστε να ανταποκρίνονται στις δυνατότητες και ανάγκες του.

Τα ασφαλιστήρια νοσοκομειακής περίθαλψης επιτρέπουν την επιλογή σχετικά με το ύψος της απαλλαγής ή τη θέση νοσηλείας και πλέον το όριο ευθύνης της εταιρείας, το ασφαλισμένο κεφάλαιο δηλαδή που διαθέτει για τυχόν νοσηλείες και το οποίο διακρίνεται σε ετήσιο ή ανά περίπτωση. 

  • Το όριο κάλυψης ανά περιστατικό αφορά το μέγιστο των νοσοκομειακών δαπανών που θα καλύψει η εταιρεία για κάθε νοσηλεία και μπορεί να είναι 50.000€, 500.000€ ή και 1.000.000€ κ.ο.κ. και δεν περιορίζει τον ασφαλισμένο ως προς τον αριθμό καλυπτόμενων νοσηλειών. Όπως εξηγούν οι ειδήμονες των ασφαλιστικών, τα όρια αυτά είναι συνήθως υψηλά και η παροχή της δυνατότητας απεριόριστων νοσηλειών κατά την ετήσια διάρκεια του συμβολαίου είναι μια ασφαλής πρακτική για τις εταιρείες σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία.
  • Το ετήσιο όριο ευθύνης της εταιρεία από την άλλη, ορίζει το συνολικό κεφάλαιο που διαθέτει η εταιρεία στον ασφαλισμένο για τις νοσηλείες του για το διάστημα που διαρκεί η ασφαλιστική σύμβαση. Μπορεί να είναι αρκετά υψηλό όπως 1,5 εκατ. € και ουσιαστικά μειώνεται με κάθε νοσηλεία του ασφαλισμένου. Συμβουλή των έμπειρων ασφαλιστών είναι οι ενδιαφερόμενοι να επιδιώκουν ένα υψηλό όριο κατ’ έτος ώστε να μην μείνουν «ξεκρέμαστοι» σε περίπτωση εξάντλησής του από διαδοχικές νοσηλείεςΙδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και κατά την επιλογή οικογενειακού προγράμματος νοσοκομειακής περίθαλψης με ετήσιο όριο κάλυψης, αφού το τελευταίο είναι κοινό για όλα τα ασφαλισμένα μέλη.

Διαφορετικός τύπος κάλυψης μπορεί να προβλέπεται και για τα πακέτα πρωτοβάθμιας (εξωνοσοκομειακής) φροντίδας υγείας, με κάποιες εταιρείες να προσφέρουν ένα ετήσιο όριο κάλυψης για τις διαγνωστικές εξετάσεις όπως 1000€ ή 2000€, σε περίπτωση υπέρβασης του οποίου θα βαρύνεται ο ασφαλισμένος με το κόστος των εξετάσεων βάσει ιδιωτικού τιμοκαταλόγου αλλά με προσφορά μιας γενναίας συνήθως έκπτωσης από 30% έως 70%. Άλλες εταιρείες πάλι θα εξασφαλίσουν στους πελάτες τους ένα ανώτατο κεφάλαιο κάλυψης ανά περιστατικό όπως 300€ ή 500€ και παρόμοια με προηγουμένως πολιτική σε περίπτωση υπέρβασής του.

Επικοινωνήστε με τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο και εκτιμήστε τις δαπάνες υγείας που μπορεί να χρειαστείτε εσείς ή η οικογένειά σας ώστε να επιλέξετε το ιδανικό πρόγραμμα.