Εάν το βράδυ λαχταράτε να φάτε κάτι πριν πέσετε για ύπνο επιλέξτε προσεκτικά τι θα είναι αυτό για να μην επηρεαστεί ο ύπνος σας, αλλά και το βάρος σας. Ορισμένα σνακ θα σας χαλάσουν τον ύπνο σας, γι΄αυτό και καλό είναι να τα αποφύγετε. Ξέρετε ποια είναι αυτά;

Πίτσα
Μπορεί να μοιάζει ελκυστική και σίγουρα είναι εύκολο σνακ, αλλά τίποτα δεν είναι πιο επιβλαβές από το να φάτε την πίτσα που έχει ξεμείνει από το δείπνο πριν πάτε για ύπνο. Κάτι τόσο λιπαρό και με τόσες  θερμίδες είναι πολύ πιθανό να σας προκαλέσει καούρα και να μετανιώσετε την επιλογή σας.

Πατατάκια
Το λίπος και το αλάτι θεωρείται ένας κακός συνδυασμός όταν η ώρα για ύπνο βρίσκεται κοντά. Επιπλέον είναι εύκολο να παρασυρθείτε και να φάτε μεγαλύτερη ποσότητα από ότι θα πρεπε κι εκεί που ψάχνατε κάτι απλά για να κατευνάσει την πείνα σας πριν τον ύπνο, να βρεθείτε σε κατάσταση δυσπεψίας που θα επηρεάσει και την διάθεσή σας.

Μπισκότα και γλυκά
Τα γλυκά και τα μπισκότα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και καλό είναι να μην αποτελούν την πρώτη σας επιλογή για βραδινό σνακ. Μην επιλέξετε να καταναλώσετε τόση ζάχαρη ειδικά σε ώρες που ετοιμάζεστε να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε καθώς η «έκρηξη» ενέργειας που θα σας προκαλέσει είναι μάλλον το αντίθετο από αυτό που επιθυμείτε να σας συμβεί τις βραδινές ώρες.

Παγωτό
Μπορεί η σοκολάτα, η φράουλα ή η όποια αγαπημένη σας γεύση παγωτού να «φωνάζει» το όνομά σας και να σας προσκαλεί να τη δοκιμάσετε εντούτοις προσπαθήστε να αντισταθείτε. Το λίπος και η ζάχαρη με τα οποία θα επιβαρυνθεί το πεπτικό σας σύστημα μπορεί να δυσχεράνουν την προσπάθειά σας να κοιμηθείτε ενώ αν επιλέξετε παγωτό με γεύση καφέ θα προσλάβετε και μια ποσότητα καφεΐνης που δεν θα σας είναι καθόλου χρήσιμη τέτοια ώρα…

Σόδα, αναψυκτικό και αλκοόλ
Είναι πολύ πιθανό να γνωρίζετε πως πρέπει να μην καταναλώσετε καφέ τις… μικρές ώρες αλλά δεν πρέπει να προσέξετε μόνο αυτό. Και το τσάι και η σόδα περιέχουν επίσης καφεΐνη και το αποτέλεσμά τους είναι το ίδιο. Προσπαθήστε να μην πιείτε ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη το λιγότερο έξι ώρες πριν πάτε για ύπνο. Το ίδιο πρόβλημα δημιουργούν και τα ισοτονικά ποτά ακόμα κι αν δεν περιέχουν καφεΐνη. Κακή ιδέα είναι και το αλκοόλ το οποίο μπορεί να προκαλέσει υπνηλία αλλά είναι πολύ πιθανό τελικά να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα του ύπνου σας.