Οι άνδρες φαίνεται να ξοδεύουν περισσότερη σκέψη και ενέργεια για να μιλάνε για το σεξ παρά για να το κάνουν… Γιατί άραγε;

Στη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, όπως σε κάθε σωματική δραστηριότητα, σημειώνονται διάφορες αλλαγές όπως μεταβολή στην καρδιακή συχνότητα -δηλαδή τον αριθμό των καρδιακών παλμών-, αύξηση στην κατανάλωση οξυγόνου και καύση θερμίδων.

Συγκεκριμένα, κατά την ερωτική πράξη:

  • η καρδιακή συχνότητα ενός ανθρώπου σπάνια ξεπερνά τους 130 παλμούς ανά λεπτό και η συστολική ή «μεγάλη» αρτηριακή πίεση (η υψηλότερη τιμή που σημειώνει η καρδιά κατά την άντληση του αίματος) παραμένει πάντα μικρότερη των 170.
  • συνολικά, η μέση σεξουαλική δραστηριότητα χαρακτηρίζεται ήπιας έως μέτριας έντασης άσκηση από τη σκοπιά της σωματικής καταπόνησης.
  • σχετικά με την κατανάλωση οξυγόνου, ανέρχεται σε περίπου 3,5 METS (μεταβολικά ισοδύναμα), τιμή αντίστοιχη με εκείνες που σημειώνονται κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων όπως ο χορός foxtrot, το μάζεμα ξερών φύλλων ή το πινγκ πονγκ.
  • στο σεξ καίγονται περίπου πέντε θερμίδες ανά λεπτό, όσες δηλαδή καίγονται κατά το περπάτημα ή σε μία παρτίδα γκολφ, αλλά συνολικά τέσσερις φορές περισσότερο από όσες καίγονται κατά την παρακολούθηση τηλεόρασης.

Εν τέλει, τι είναι αυτό που μπορεί να δείξει αν κάποιος είναι σε φόρμα για να κάνει σεξ;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, αν κάποιος μπορεί να ανέβει τις σκάλες σε δύο ή τρία πατώματα χωρίς δυσκολία, τότε είναι πανέτοιμος σωματικά για την ερωτική πράξη.

Διαβάστε επίσης

Οκτώ ασκήσεις για καλύτερο σεξ

Σεξ: Πέντε τεχνικές για καλύτερη ερωτική ζωή