Για άλλους σημαίνει κάθε βράδυ, για κάποιους δύο φορές την εβδομάδα ή τέσσερις φορές το μήνα.

Αναρίθμητες μελέτες έχουν προσπαθήσει να εντοπίσουν πόσο συχνά το μέσο ζευγάρι κάνει σεξ, πώς αυτός ο αριθμός μπορεί να αλλάξει στα διάφορα στάδια μιας σχέσης (από τη νεότητα στη μέση ηλικία) και την ιδανική συχνότητα που φέρνει την ευτυχία.

Αλλά μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις από πρόσφατες έρευνες είναι ότι αρκετό σεξ είναι εκείνο που φέρνει τόσο σεξουαλική όσο και ψυχική ικανοποίηση και στους δύο συντρόφους. Επομένως, δεν είναι ο αριθμός των συνευρέσεων που αναφέρονται σε ένα κομμάτι ενός γυναικείου περιοδικού ούτε ο αριθμός συνευρέσεων των φίλων σας.

Και μάλιστα, το περισσότερο σεξ δεν είναι πάντοτε καλύτερο. Στην πραγματικότητα, τα ζευγάρια που κάνουν πολύ συχνά σεξ δεν συνεπάγεται ότι είναι αυξημένη και η ευχαρίστησή τους. Καθώς το σεξ μπορεί να είναι βαρετό, εξαιρετικά σύντομο και να μην ικανοποιεί τους συντρόφους ή να μην τους ολοκληρώνει πνευματικά.

Ποια είναι τα μυστικά των ικανοποιημένων σεξουαλικά ζευγαριών;

Είναι πράγματα που επικεντρώνονται στην ποιότητα του σεξ, όχι στην ποσότητα. Αυτό περιλαμβάνει συγχρονισμό με τον σύντροφο σας όσον αφορά τη συχνότητα και την ποικιλία της ερωτικής δραστηριότητας. Η επικοινωνία, συμπεριλαμβανομένης της ομιλίας σχετικά με τις σεξουαλικές επιθυμίες, βρίσκεται στο επίκεντρο του συγχρονισμού, καθώς τόσοι πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αισθάνονται αμήχανοι στο να εκφράσουν τι τους αρέσει ή τι απεχθάνονται στο κρεβάτι.

Και επειδή η ψυχική επικοινωνία είναι το θεμέλιο κάθε υγιούς σχέσης, ένα άλλο μυστικό είναι να καλλιεργείς τη σχέση με αγάπη, στοργή, φροντίδα και νοιάξιμο.