Η χαμηλή λίμπιντο μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων της σωματικής υγείας, του στρες, της ψυχολογίας, και των σχέσεων. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την ερωτική σας διάθεση και θέλετε να την τονώσετε ορισμένες από τις συμβουλές των ειδικών που ακολουθούν μπορεί να βοηθήσουν:

Δώστε έμφαση στην ισορροπημένη διατροφή

Η ισορροπημένη διατροφή με βάση φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ποικίλες πηγές πρωτεΐνης (κυρίως από άπαχο κρέας κια ψάρι) και ω-3 λιπαρά οξέα (καλύτερες πηγές τα λιπαρά ψάρια και οι καρποί) μπορεί να επηρεάσει θετικά τη σεξουαλική υγεία.

Ξαναγραφτείτε στο γυμναστήριο

Η φυσική δραστηριότητα βοηθάει στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, γεγονός που επενεργεί θετικά και στη λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος. Επίσης συμβάλλει στη μείωση του στρες και τη βελτίωση της ερωτικής επιθυμίας.

Αγαπήστε το κρεβάτι σας

Αξιοποιήστε το κρεβάτι σας για τον κύριο σκοπό για τον οποίο προορίζεται: τον επαρκή και ποιοτικό ύπνο. Ο ποιοτικός ύπνος με τη σειρά τους είναι σημαντικός για τη σεξουαλική υγεία, καθώς διατηρεί υψηλά τα επίπεδα της ενεργητικότητας και τις αντοχές του οργανισμού.

No stress

To στρες είναι ένας παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη λίμπιντο. Πρακτικές όπως η γιόγκα, το πιλάτες και ο διαλογισμός μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του στρες.

Επικοινωνία με τον σύντροφο

Η ειλικρίνεια και η ανοιχτή επικοινωνία με τον σύντροφο σχετικά με τις σεξουαλικές ανάγκες, προτιμήσεις και επιθυμίες είναι σημαντική για την ομαλή ερωτική ζωή χωρίς δυσαρμονίες και παράπονα.

Κάντε τις απαραίτητες εξετάσεις

Σε ορισμένες περιπτώσεις, χαμηλή λίμπιντο μπορεί να οφείλεται σε ζητήματα υγείας. Η επίσκεψη στον γιατρό μπορεί να αποκαλύψει τυχόν παθολογικά ή άλλα αίτια της σεξουαλικής δυσλειτουργίας (π.χ. στυτική δυσλειτουργία, εμμηνόπαυση).

Χωρίς απορίες
Η γνώση και η εκπαίδευση σχετικά με τη σεξουαλικότητα μπορεί να βοηθήσουν στην αύξηση της αυτοπεποίθησης και στη μείωση των ανασφαλειών. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η σεξουαλική υγεία είναι ένα σύνθετο θέμα και η εξερεύνηση διαφόρων προσεγγίσεων μπορεί να βοηθήσει σε μια ισορροπημένη και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.