Όσο εύκολο μας είναι να κατανοήσουμε τον ανδρικό οργασμό καθώς είναι άμεσα συνδεδεμένος με την εκσπερμάτιση, άλλο τόσο δύσκολο και πολύ πιο μυστήριο είναι να κατανοήσουμε τον γυναικείο οργασμό μιας και η πορεία του κάθε άλλο παρά ευθύγραμμη είναι, ενώ οι εκφάνσεις του είναι πολλές και η έντασή τους κυμαινόμενη.

Ας δούμε με τη βοήθεια των ειδικών ποια είναι τα μεγαλύτερα μυστικά του γυναικείου οργασμού.

Έχει ιδιαιτερότητες η μεγαλύτερη εκ των οποίων είναι ότι δεν είναι σταθερός και ευθύγραμμος, αλλά κυμαινόμενος και απρόβλεπτος. Με άλλα λόγια έχει διακυμάνσεις, όχι μόνο από γυναίκα σε γυναίκα, αλλά και για την ίδια γυναίκα σε διαφορετικές στιγμές.

Είναι πολύ ευαίσθητος ακόμη και σε ανεπαίσθητες αλλαγές της στάσης του σώματος. Αυτό σημαίνει ότι μια μικρή κίνηση μπορεί να μεγιστοποιήσει την απόλαυση ή να την κάνει να χαθεί!

Δεν είναι εύκολος, αλλά απαιτεί προσπάθεια και, το κυριότερο, θα πρέπει η γυναίκα να πειραματιστεί προκειμένου να ανακαλύψει τον τρόπο που μπορεί να φτάσει στην ερωτική κορύφωση. Ένα ουσιαστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η επιθυμία της να εξερευνήσει το σώμα της και φυσικά να μη διστάζει να αυτοικανοποιηθεί με τον τρόπο που η ίδια διαπιστώνει ότι της προκαλεί ευχαρίστηση και όχι με οποιονδήποτε «ενδεδειγμένο» τρόπο. Εάν εκείνη ανακαλύψει τι είναι αυτό που την ευχαριστεί, θα μπορέσει να το δείξει και στον σύντροφό της.

Μπορεί να είναι ανεπαίσθητος ή… «μαγικός». Με άλλα λόγια στην γκάμα του γυναικείου οργασμού περιλαμβάνονται πολλές και διαφορετικές αισθήσεις που κυμαίνονται από ήπιες οργασμικές συσπάσεις τις οποίες ενδεχομένως η γυναίκα να αγνοήσει επειδή είναι ανεπαίσθητες έως και μια πολύ πιο έντονη αίσθηση που προσφέρει ικανοποίηση και ανακούφιση. Οι ειδικοί εξηγούν ότι συχνά και οι ίδιες οι γυναίκες απογοητεύονται επειδή έχουν υπερβολικές προσδοκίες για την εμπειρία του οργασμού.

Είναι θέμα συνδυασμού: Οι πιθανότητες οργασμού συνήθως είναι περισσότερες αν η κολπική διείσδυση συνδυάζεται με τον κλειτοριδικό ερεθισμό. Μάλιστα στις περισσότερες έρευνες καταγράφεται ο οργασμός που προέκυψε από την κολπική διείσδυση σε συνδυασμό με τον κλειτοριδικό ερεθισμό – κάτι που ωστόσο συχνά παραλείπεται.

Διαβάστε επίσης

Οργασμός: Το ανδρικό χαρακτηριστικό που ωθεί τις γυναίκες να προσποιούνται

Γυναικείος οργασμός: Να πού κρύβεται η λύση του μυστηρίου του

Οργασμός: Πέντε λόγοι που οι γυναίκες δεν φτάνουν στην κορύφωση