Σεξ για καλή γυμναστική ή γυμναστική για καλό σεξ; Αν ετοιμάζεστε να βγάλετε το κομπιουτεράκι, τα δεδομένα έχουν ως εξής: ένα λεπτό ερωτικής πράξης, σύμφωνα με έρευνα, αντιστοιχεί σε καύση 4,2 θερμίδων για τους άνδρες και 3,1 για τις γυναίκες. Αν η μέση διάρκεια της συνεύρεσης είναι τα 20 λεπτά, το αποτέλεσμα μάλλον αποθαρρύνει, ιδίως όταν τα ευρήματα έδειξαν ότι για 30 λεπτά στον διάδρομο, οι καύσεις ήταν 276 θερμίδες για τους άνδρες και 213 για τις γυναίκες. Ωστόσο δεν υπάρχει λόγος για απογοήτευση.

Μπορεί η σεξουαλική πράξη να μην αποτελεί λύση για το αδυνάτισμα, η γυμναστική όμως αποτελεί το μυστικό για καλύτερο σεξ. Όπως αναφέρει η personal trainer, Nicole Davis, σε άρθρο της που αξιολογήθηκε από την κλινική ψυχολόγο Δρ Janet Brito, η βασική κίνηση είναι η καύση θερμίδων πριν το σεξ.

Η γυμναστική έχει αποδειχθεί ευεργετική για το σεξ, καθώς προετοιμάζει το σώμα για αυτά που θα επακολουθήσουν στο κρεβάτι. Ούτως ειπείν, κατά την προπόνηση όπως και στην ερωτική πράξη, αυξάνονται οι παλμοί, μεταβάλλεται η αρτηριακή πίεση, η κυκλοφορία του αίματος και ο ρυθμός της αναπνοής και ενεργοποιούνται οι μύες. Επιπλέον, μέσω της γυμναστικής το σώμα αφυπνίζεται, κάτι που σύμφωνα με επιστημονικά ευρήματα απογειώνει τις σωματικές αισθήσεις.

Τέλος, μελέτη είχε διαπιστώσει ότι η άσκηση πριν τη σεξουαλική πράξη απεδείχθη ιδιαιτέρως αποτελεσματική στη διέγερση γυναικών υπό αντικαταθλιπτική αγωγή.

Το σημείο του σώματος που κρύβει το μυστικό της επιτυχίας

Σύμφωνα με τους ειδικούς η συστηματική εκγύμναση των μυών του πυελικού εδάφους μπορούν να συνεισφέρουν στη βελτίωση των σεξουαλικών επιδόσεων. Οι ασκήσεις Kegel που συνιστώνται για την περιοχή, όχι μόνο επιμηκύνουν τη σεξουαλική «νεότητα» των γυναικών αλλά, σύμφωνα με έρευνα σε γυναίκες σε λοχεία, πέτυχαν σε διάστημα οκτώ εβδομάδων να αυξήσουν τη δύναμη και την αυτοπεποίθηση των νέων μητέρων αναφορικά με τη σεξουαλικότητα και την ικανότητά τους να απολαμβάνουν και να προσφέρουν καλό σεξ μετά τον τοκετό.

Τα οφέλη των ασκήσεων Kegel επεκτείνονται και στο ανδρικό φύλο και τη μάχη του κατά της στυτικής δυσλειτουργίας καθώς, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορούν να αυξήσουν τη ροή αίματος προς το πέος.

Τα 20′ που κάνουν θαύματα

Σύμφωνα με την personal trainer Davis, 20 με 30 λεπτά ενός προγράμματος γυμναστικής αρκούν για να μας ενδυναμώσουν και να αυξήσουν την έκκριση ενδορφινών στον οργανισμό με αποτέλεσμα την καλή διάθεση. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σανίδα, «γέφυρα», καθίσματα με άλμα (jump squats), ασκήσεις Kegel και κάμψεις (pushups). Συνιστάται να το κάνετε σχεδόν καθημερινά. Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε κάποια άλλη από τις ασκήσεις για καλύτερο σεξ.

 

Διαβάστε επίσης

Οι τέσσερις καλύτερες ασκήσεις γυμναστικής

Στυτική Δυσλειτουργία: Οι ασκήσεις που βάζουν τέλος στο πρόβλημα

Το σπορ που σκοτώνει τη λίμπιντο