Η οστεοπόρωση είναι μια συχνή πάθηση μεταξύ των ανθρώπων 50 ετών και άνω και ιδιαίτερα των γυναικών που εισέρχονται στην εμμηνόπαυση. Προκειται για ένα πρόβλημα οστικής πυκνότητας, που μπορεί δυνητικά να οδηγήσει σε σοβαρούς κινδύνους υγείας. Αδύναμα οστά σημαίνει, μεταξύ άλλων, μεγαλύτερες πιθανότητες για πτώσεις και κατάγματα.

Μπορεί, όμως, η οστεοπόρωση να προληφθεί ή, έστω, να ελεγχθεί; Φυσικά, όπως επισημαίνει η διατροφολόγος Βασιλική Κούργια, τονίζοντας ότι η διατροφή αποτελεί ισχυρό σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια, μεταξύ άλλων παρεμβάσεων της καθημερινότητας.

Ποιες τροφές ευνοούν και ποιες καταπολεμούν τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης; Ποιες διατροφικές συνήθειες πρέπει να υιοθετήσουμε και ποιες θα ήταν καλύτερο να αποφεύγουμε;

Ακούστε την να δίνει χρήσιμες πληροφορίες στο podcast που ακολουθεί: