Το καλοκαίρι μπορεί να είναι συνυφασμένο με την ξεκούραση και την ανάπαυση, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για το δέρμα, το οποίο αυτή την εποχή του χρόνου έρχεται αντιμέτωπο με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διάφορων δερματικών παθήσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Καπετανάκη, Δερματολόγο του ΥΓΕΙΑ, οι περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως η έντονη ηλιακή ακτινοβολία, είναι αυτές που καθιστούν το δέρμα πιο επιρρεπές σε διάφορους κινδύνους. Τι μπορούμε να κάνουμε για να το προστατεύσουμε;

Η πρόληψη, φυσικά, είναι το πρώτο και βασικότερο βήμα. Η αντιηλιακή προστασία πρέπει να αναχθεί σε καθημερινή μας συνήθεια, με τακτική ανανέωση του αντιηλιακού. Σημειώνεται ότι το αντιηλιακό είναι σημαντικό όλες τις ώρες της ημέρας που υπάρχει το ηλιακό φως, όπου κι αν βρίσκεστε, όχι μόνο στην παραλία.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ειδικό, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα σε σχέση με τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε. Πρέπει όντως να διακόψουμε τη ρετινόλη και το λέιζερ; Τι ισχύει για τα αρώματα;

Διευκρινίσεις και χρήσιμες απαντήσεις σε όλα όσα μας απασχολούν σχετικά με τη φροντίδα του δέρματος αυτή την εποχή του χρόνου μας δίνει ο κ. Καπετανάκης στο podcast που ακολουθεί: