Η Λίλα και η Μάγκυ είναι δύο εννιάχρονες σκυλίτσες, που ζούσαν σε ένα σπίτι στην Κόρινθο, παρέα με άλλα 15 σκυλιά. Ο άνθρωπος που είχε «συλλέξει» όλα αυτά τα πλάσματα, αρρώστησε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Τα σκυλιά έμειναν μόνα τους.

Μετά ένα μήνα, οι εθελοντές του Συλλόγου Αγάπης για τα Ζώα (Βλάσσης), που εδρεύει στην Κόρινθο, κατάφεραν με εισαγγελική παρέμβαση να τα πάρουν υπό την προστασία τους.

«Η Λίλα και η Μάγκυ είναι δύο καλόβολα σκυλιά, που δεν ζητούν πολλά. Δεν θα κουράσουν τον άνθρωπο που θα τις υιοθετήσει: απολαμβάνουν τις μικρές -λόγω ηλικίας- βόλτες, και δεν τραβούν το λουρί τους. Δύο σκυλίτσες, που θέλουν μια γωνιά για να καθίσουν. Πολύ τρυφερές, τρελαίνονται για χάδια και λιχουδιές. Η Λίλα είναι φιλική με όλους τους ανθρώπους, αλλά η Μάγκυ φοβάται τους άνδρες. Δείχνει σαν να την έχουν χτυπήσει – προτιμά τις γυναίκες», περιγράφει η πρόεδρος του Συλλόγου Αγάπης για τα Ζώα (Βλάσσης), Βάνα Φραγκιάδου.

Η Λίλα, εκτός του ότι της αρέσει το φαγητό και χρειάζεται δίαιτα, όπως λέει χαριτολογώντας η κα Φραγκιάδου, απολαμβάνει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες να κάθεται μέσα σε νερό για να δροσίζεται. Έχει, μάλιστα, και τη δική της «πισίνα» – μεγάλη λεκάνη.

Η Λίλα

Η Λίλα φιλοξενείται σε ανοιχτό χώρο φιλοξενίας του Συλλόγου, και η κα Φραγκιάδου εκφράζει την έντονη ανησυχία της, καθώς πλησιάζει ο χειμώνας και η σκυλίτσα μπορεί να μην αντέξει το τσουχτερό κρύο.

 

Η Μάγκυ φιλοξενείται σε σπίτι εθελόντριας του Συλλόγου στην Αθήνα.
Και οι δύο «γιαγιάδες» είναι στειρωμένες.

Η Μάγκυ

Η Λίλα και η Μάγκυ είναι δύο σκυλίτσες, που έχουν στερηθεί τη φροντίδα και την αγάπη του ανθρώπου -όπως και τα υπόλοιπα σκυλιά-, ζώντας όλα μαζί σε μία οικία.

Τους αξίζει ένα σπιτικό που θα τους προσφέρει όλα όσα δεν γνώρισαν στη μέχρι τώρα ζωή τους: τρυφερότητα, φροντίδα, αγάπη, κατανόηση.

Η Χόουπ είναι περίπου 1½ ετών. Γέννησε, τον Ιούλιο, στην αυλή ενός σπιτιού, κάτω από την εξωτερική σκάλα, έξι κουταβάκια.

Οι ιδιοκτήτες της οικίας, επειδή τη φοβόντουσαν, επικοινώνησαν με τους εθελοντές του Συλλόγου Αγάπης για τα Ζώα (Βλάσσης). Σπεύδουν στο σημείο (Καλάμια, Κορινθίας) και την αντικρίζουν. Εκείνη τους κάνει χαρές, δεν τους φέρνει καμία αντίρρηση όταν παίρνουν τα κουτάβια της για να τα βάλουν στο κλουβάκι μεταφοράς, ούτε αρνείται να της φορέσουν λουράκι και να μπει στο αυτοκίνητο. Λες και είδε στα μάτια τους… την ελπίδα.

Εθελόντρια του Συλλόγου τη φιλοξενεί σπίτι της και της προσφέρει όλη τη φροντίδα που χρειαζόταν, όπως και στα κουτάβια της.

«Όλα τα κουτάβια της έχουν υιοθετηθεί. Τώρα είναι η σειρά της Χόουπ. Όλα δείχνουν ότι εγκαταλείφθηκε, γιατί το τρίχωμά της ήταν καθαρό, γνώριζε το λουρί και με μεγάλη ευκολία μπήκε στο αυτοκίνητο. Ήταν πολύ καλή μανούλα, τρυφερή, προστατευτική», λέει η κα Φραγκιάδου.

Η Χόουπ είναι πολύ κοινωνική με τους ανθρώπους και έχει ιδιαίτερη αδυναμία στις λιχουδιές και στα χάδια.

Η Χόουπ

Είναι μια σκυλίτσα 17 κιλών, έχει κάνει όλα της τα εμβόλια, και ο Σύλλογος θα αναλάβει και τη στείρωσή της.

Η Χόουπ είναι μια νεαρή σκυλίτσα, που όλα δείχνουν ότι εγκαταλείφθηκε σε μια στιγμή που τόσο είχε ανάγκη τη βοήθεια του ανθρώπου.

Η Χόουπ μαζί με τα κουτάβια της. Τα μωρά υιοθετήθηκαν

Όποιος επιθυμεί να υιοθετήσει τη Λίλα, τη Μάγκυ, τη Χόουπ, μπορεί να καλέσει στο 6976.774.532.

Διαβάστε επίσης