Πέρασε ένας χρόνος από την πύρινη λαίλαπα που ξέσπασε στη Βαρυμπόμπη. Κανείς δεν τα αναζήτησε. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να απαλύνει τη ψυχούλα τους μετά την τραυματική εμπειρία που βίωσαν, και να τα υιοθετήσει.

Τρία σκυλάκια και δύο γατούλες, που διασώθηκαν από τους εθελοντές του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Stray.gr, έναν χρόνο μετά αναζητούν το παντοτινό τους σπίτι.

Ο Κωνσταντίνος, ο Ερμής και ο Μάριος, είναι τρία σκυλάκια που βρέθηκαν σε σπίτι συλλέκτριας ζώων, στη Δημοτική Κοινότητα Αφιδνών.

«Καταφέραμε να τους βγάλουμε από τον χώρο τελευταία στιγμή, καθώς η φωτιά ήταν δίπλα μας.

Και οι τρεις είναι ντροπαλοί και χρειάζονται εξοικείωση με τη ζωή στην πόλη, γιατί είναι αρκετά φοβικοί», λέει η κυρία  Άσπα Καλλιακούδα, γραμματέας του Δ.Σ stray.gr.

Ο Κωνσταντίνος, ο Ερμής και ο Μάριος, είναι πλάσματα με ευαισθησίες και δεν μπορούν να διαχειριστούν τις απότομες κινήσεις, τους θορύβους.

Ο Ερμής

Χρειάζονται χρόνο για να ξεδιπλώσουν τον τρυφερό τους χαρακτήρα και να εμπιστευτούν έναν άγνωστο άνθρωπο.

Τρεις ψυχές, που ζούσαν «φυλακισμένες» σε σπίτι συλλέκτριας ζώων.

Ο Κωνσταντίνος

«Ο Κωνσταντίνος, ο Ερμής και ο Μάριος, είναι περίπου 8-9 ετών και είναι πολύ χαδιάρηδες, αλλά πρέπει να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους, γιατί είναι αρκετά φοβικοί.Χρειάζονται ένα ήρεμο περιβάλλον, ιδανικά χωρίς μικρά παιδιά, που είναι πιο δραστήρια και υπερκινητικά, γιατί φοβούνται τις απότομες κινήσεις και τους θορύβους.

Έχουν μάθει να περπατάνε με λουρί, και ο Κωνσταντίνος και ο Ερμής μένουν μαζί στον ίδιο χώρο.

Τα τρία αγόρια μας είναι δύο φορές πυρόπληκτα.

Φέτος, χρειάστηκε να μεταφερθούν από την πανσιόν που έμεναν στην Ανθούσα, καθώς είχε ξεσπάσει φωτιά», αναφέρει η κα Καλλιακούδα.

Ο Μάριος

Αρκεί να κοιτάξουμε τα μάτια του Κωνσταντίνου, του Ερμή και του Μάριου, για να διακρίνουμε πόσο ταλαιπωρημένα και φοβισμένα πλάσματα είναι. Και πόσο ανάγκη έχουν έναν άνθρωπο, που θα τους προσφέρει φροντίδα, αγάπη, τρυφερότητα και καθοδήγηση. Για να μπορέσουν να διαχειριστούν τις όποιες φοβίες και ανασφάλειες έχουν.

Επίσης, είναι δύο πυρόπληκτες γατούλες, που είναι «αυτοκόλλητες», και δεν τις έψαξε κανείς. Είναι νεαρές σε ηλικία, περίπου 3-4 ετών.

Όπως αναφέρει η κα Καλλιακούδα, βρέθηκαν πάνω σε τραπέζι στο περιβάλλοντα χώρο ενός καμένου σπιτιού στη Βαρυμπόμπη.

«Είχαν έντονα αναπνευστικά προβλήματα, νοσηλεύτηκαν, και στη συνέχεια πήγαν σε φιλοξενία. Από τότε έχουν αλλάξει τρία σπίτια.

Δεν τις έχει αναζητήσει κανείς και, έναν χρόνο μετά, ακόμα ψάχνουν το παντοτινό τους σπίτι.

Είναι πάρα πολύ χαδιάρες, χαρούμενες και ευπροσάρμοστες.

Τα πάνε θαυμάσια με άλλα ζώα. Ειδικά με σκύλους.

Είναι πάρα πολύ δεμένες, και το ιδανικό θα ήταν να βρουν σπίτι μαζί», λέει η κα Καλλιακούδα.

Ο Κωνσταντίνος, ο Ερμής, ο Μάριος και οι δύο γατούλες, επέζησαν από τον πύρινο «δράκο» και τους αξίζει ένα σπιτικό, όπως σε κάθε αδέσποτη ψυχή.

Όποιος επιθυμεί να υιοθετήσει κάποιο από τα ζωάκια μπορεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα, www.stray.gr, ή την Σελίδα στο facebook, Stray.gr-Σωματειο Περίθαλψης & Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (official), ή να στείλει μήνυμα στο info@stray.gr.

Διαβάστε επίσης

Πώς να προσεγγίσετε έναν σκύλο που επιβίωσε από την πυρκαγιά

Βρήκατε ένα τραυματισμένο σκύλο ή γάτα; Πώς να το βοηθήσετε