Κόρινθος, 21 Απριλίου. Κυρία, που ταΐζει ψιψίνες, οι οποίες ζουν στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας, ειδοποιεί τους εθελοντές του Συλλόγου Αγάπης για τα Ζώα (Βλάσσης). Τους ενημερώνει ότι πυροβόλησαν γατάκι με αεροβόλο στο κεφάλι.

Οι εθελοντές κινητοποιούνται. Μεταφέρουν το γατάκι στο κτηνιατρείο.

Η κτηνίατρος περιθάλπει το τραυματισμένο ψιψίνι και το υποβάλλει σε όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις.

Το ζωάκι διαφεύγει τον κίνδυνο, όμως ο τραυματισμός αφήνει τα σημάδια του. Αιματώματα στον εγκέφαλο.

Η Ζήνα μετά το οδυνηρό περιστατικό

Η όραση του γατιού έχει μειωθεί. Βλέπει σκιές. Μία κατάσταση που μπορεί, σε τέσσερις – πέντε μήνες, να βελτιωθεί, με την υποχώρηση των αιματωμάτων. Αλλά δεν είναι σίγουρο. Τουλάχιστον, δεν υπάρχει περίπτωση να χειροτερεύσει.

Η Ζήνα, έτσι την ονόμασαν οι εθελοντές, φιλοξενείται σε σπίτι εθελόντριας και είναι υγιέστατη.

Αλλά «νοσεί» η ψυχούλα της, μετά το οδυνηρό περιστατικό. Από τη μία στιγμή στην άλλη, άλλαξε η ζωή της.

«Δεν βλέπει καλά, άλλαξε περιβάλλον. Είναι επιφυλακτική με τους ανθρώπους. Την έχουμε περιορίσει μέσα σε ένα δωμάτιο, γιατί δεν πρέπει να κινείται. Είναι περίπου οκτώ μηνών», διευκρινίζει η κυρία Βάνα Φραγκιάδου, πρόεδρος του Συλλόγου Αγάπης για τα Ζώα (Βλάσσης), που εδρεύει στην Κόρινθο.

Η Ζήνα δεν μπορεί να επιστρέψει στον δρόμο. Έχει απόλυτη ανάγκη από ένα σπιτικό. Από ανθρώπους που, όπως επισημαίνει η κυρία Φραγκιάδου, είναι γνώστες και αγαπούν τις γάτες, έχουν υπομονή και κατανόηση.

Γιατί η Ζήνα έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στους ανθρώπους. Και θα χρειαστεί χρόνο.

Ποιος θέλει να γιατρέψει τον ψυχικό πόνο που νιώθει η γατούλα; Να της αποδείξει ότι υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά νοιάζονται τα ζώα;

Όποιος επιθυμεί να βάλει στη ζωή του τη Ζήνα, μπορεί να καλέσει στο 697.6774.532.