Η Φρόσω ήταν μια σταλιά και φιλοξενούνταν στο καταφύγιο Νεάπολης Νίκαιας «Φοβισμένα Αδεσποτάκια Νίκαιας», όταν η τύχη της χαμογέλασε και υιοθετήθηκε.

Από τότε πέρασαν 11 χρόνια. Αλλά όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος. Ο άνθρωπός της ήρθε αντιμέτωπος με ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Μην έχοντας άλλη επιλογή, καθώς κανένας από το οικογενειακό/φιλικό του περιβάλλον δεν ήθελε τη Φρόσω, το περασμένο καλοκαίρι την επέστρεψε στο καταφύγιο από το οποίο την είχε πάρει πριν από 11 χρόνια.

«Από το καλοκαίρι δεν έχει σταματήσει να κλαίει. Είναι πολύ συναισθηματική, και όλο αυτό που βιώνει το έχει πάρει πολύ βαριά. Βρίσκεται σε ένα κλουβί χωρίς τη μυρωδιά τόσων ετών. Είχε μια ευτυχισμένη ζωή. Δεν έχει κανένα δείγμα κακοποίησης», αναφέρει η εθελόντρια της Ομάδας emptythecages_athens, Εύη Μαργαρώνη.

Όσο κι αν το κλουβί της Φρόσως είναι ευρύχωρο, εκείνη δεν σταματά να κλαίει όταν βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα. Και είναι μόνη. Χωρίς ανθρώπινη συντροφιά.

«Λαχταρά, προσμένει να τη βγάλουν από το κλουβί, να την πάνε βόλτα. Είναι χαρούμενη όταν πηγαίνει περίπατο. Αλλά η Φρόσω θα γίνει ξανά ευτυχισμένη όταν βρει μια οικογένεια. Έναν άνθρωπο που θα την αγαπά, και θα πηγαίνουν βόλτες μαζί. Η αγάπη στο καταφύγιο είναι μοιρασμένη.
Και εκείνη το καταλαβαίνει», λέει η εθελόντρια.

Η Φρόσω είναι περίπου 11 ετών. Είναι πολύ φιλική με όλους τους ανθρώπους, και από τους ομοίους της επιλέγει τους φίλους της.

Η Φρόσω είναι υγιέστατη, στειρωμένη, εμβολιασμένη και έχει τσιπάκι.

Είναι μια σκυλίτσα που μεγάλωσε, ενηλικιώθηκε και πέρασε το κατώφλι της Τρίτης Ηλικίας σε ένα σπιτικό. Με τον άνθρωπό της και την καθημερινότητά τους να την κάνουν ευτυχισμένη.

Σήμερα η Φρόσω βιώνει την απουσία του κηδεμόνα της, που τη γεμίζει θλίψη. Έπειτα από τόσους μήνες εξακολουθεί να κλαίει για τη ζωή που έχασε.

Μόνον ένα νέο σπιτικό θα γιατρέψει τις ψυχικές «πληγές» της. Γιατί η στοργή είναι το «φάρμακο» για τη Φρόσω.

Όποιος επιθυμεί να κάνει ξανά χαρούμενη τη Φρόσω, μπορεί να επικοινωνήσει με την εθελόντρια Άννα του καταφύγιου Νεάπολης Νίκαιας «Φοβισμένα Αδεσποτάκια Νίκαιας». Τηλ. 694.8270.782.

Διαβάστε επίσης

Σκύλος από καταφύγιο: Η σωστή προετοιμασία ώστε να ενταχθεί σε νέα οικογένεια