Τις ευαίσθητες χορδές των ανθρώπων ευελπιστούν να αγγίξουν τα τραγούδια των παιδιών που θα ακουστούν την Κυριακή 9 Ιουνίου στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, έτσι ώστε να υιοθετήσουν ένα ζωάκι χωρίς οικογένεια.

Τα παιδιά τραγουδούν για τα αδέσποτα ζώα. Για εκείνα που ζουν στους δρόμους, στα καταφύγια, σε φιλοζωικές, και αναζητούν ένα σπίτι. Τραγουδούν για να ευαισθητοποιήσουν όλους εμάς, ώστε να ανοίξουμε την πόρτα που σπιτιού μας σε ένα αδεσποτάκι.

Διοργανωτές της συναυλίας, η Φιλοζωική Ένωση Εργαζομένων στη Διεύθυνση του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων και η Εθελοντική Ομάδα #emptythecages.

Η συναυλία αγάπης για τα αδέσποτα θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η επιλογή δεν ήταν τυχαία. Όπως επισημαίνει η εργαζόμενη του Δήμου Αθηναίων, Μάτζυ Μορφέτα, η οποία επιμελείται τη διοργάνωση: «Είναι ένας χώρος που προάγει τον πολιτισμό και η προστασία των αδέσποτων ζώων είναι δείγμα πολιτισμού. Μας συγκίνησε η μεγάλη ανταπόκριση των παιδιών να συμμετέχουν στην εκδήλωση γιατί μας “έστειλαν” ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για τα αδέσποτα ζώα. Σκοπός της εκδήλωσής μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά σε θέματα, όπως είναι η εγκατάλειψη των ζώων, η προστασία τους, αλλά και το πώς μπορούμε να τα βοηθήσουμε. Απευθυνόμαστε στα παιδιά, γιατί είναι το μέλλον μας, η ελπίδα μας, αλλά και η πρόοδος».

Το πρόγραμμα επιμελείται ο 11 χρόνος, Αλέξανδρος Andrew Μαργαρίτης. Επιθυμία του; Να στείλει σε όλους ένα μήνυμα Αλληλεγγύης, Αγάπης για όλα τα αδέσποτα ζώα, που καθημερινά υπομένουν σιωπηλά τις κακουχίες του δρόμου.

Όσοι παρευρεθούν στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής, θα απολαύσουν τα τραγούδια των παιδιών, αλλά και τα ταχυδακτυλουργικά τους κόλπα, καθώς και τις χορευτικές τους ικανότητες. Ο τραγουδιστής – ράπερ Αρλεκίνος θα ερμηνεύσει το τραγούδι του «Αδέσποτη Ζωή», ενώ στον κήπο θα υπάρχουν σκυλάκια, όλων των ηλικιών, κουτάβια, ενήλικα και ηλικιωμένα, που αναζητούν την ασφάλεια ενός σπιτιού.

Οι διοργανωτές μας περιμένουν για «να περάσουμε όμορφα και μελωδικά παρέα, να γνωριστούμε και να σας λύσουμε κάθε απορία σχετικά με το πώς θα μπορούσατε να βοηθήσετε ένα αδέσποτο ζώο. Μπορείτε να κάνετε τόσα πολλά και διαφορετικά, που θα εκπλαγείτε.

Στην εκδήλωσή μας θα μπορέσετε να γνωρίσετε κάποια καταπληκτικά αδέσποτα σκυλάκια, που αναζητούν το παντοτινό τους σπίτι. Επίσης, μπορείτε να δωρίσετε τροφές, αμπούλες, κι άλλα είδη για τα αδέσποτα της πόλης μας».

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. Ας βοηθήσουμε, όσο και όπως μπορούμε, τα αδεσποτάκια του Δήμου Αθηναίων.

Με τη συμμετοχή των:

  • Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία
  • Φιλοζωική Ένωση για την προστασία των ζώων στο κέντρο της Αθήνας
  • Πανελλήνια Ένωση κατά της κακοποίησης των ζώων
  • Φιλοζωική Ένωση Κολωνού – Σεπολίων
  • Σωματείο Σεβασμός στη Ζωή
  • Φιλοζωική Ένωση Best Friends

Με την υποστήριξη των:

  • mgm tennis sports and more
  • mini tennis
  • Παραγωγές άλλων φορέων στο Μέγαρο