Η οικογένεια του Brown, τον περασμένο Μάιο, τον παράτησε δεμένο έξω από καταφύγιο της Νέαπολης στη Νίκαια Αττικής. Από εκείνη την ημέρα μέχρι σήμερα, ο Brown εκφράζει τον έντονο ψυχικό του πόνο με γοερό κλάμα.

«Ο Brown βρέθηκε δεμένος, μαζί με την κουβέρτα του, ένα Μαγιάτικο πρωινό έξω από καταφύγιο, στο χώρο προσωρινής παραμονής αδέσποτων ζώων στη Νεάπολη Νίκαιας. Τον παράτησαν χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης και τύψεων. Είναι ένα υπέροχο πλάσμα, που δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα, και γιατί οι άνθρωποί του δεν βρίσκονται, πια, στη ζωή του. Ίσως, αυτοί που τον άφησαν πίστευαν ότι η ζωή του στο κλουβί θα είναι εύκολη και ωραία», λένε οι εθελοντές της Ομάδας emptythecages_athens.

Ο Brown, όμως, κλαίει γοερά κάθε μέρα, κάθε λεπτό, κάθε ώρα.

«Το μεταβατικό αυτό στάδιο δεν είναι εύκολο για κανένα έμβιο ον, που έχει συναισθηματική αντίληψη. Οι ζωές μας αλλάζουν, και καμία φορά παίρνουν περίεργη τροπή. Αλλά τα ζώα που εμείς οι ίδιοι έχουμε επιλέξει, δεν πρέπει να τα απορρίπτουμε τόσο εύκολα. Τα ζώα δεν καταλαβαίνουν την πολυπλοκότητα της δίκης μας ζωής. Αντιλαμβάνονται, όμως, τα συναισθήματα μας: τη χαρά μας, τη λύπη μας, τον θρήνο μας. Ο Brown ακόμα θρηνεί, επειδή δεν μπορεί να καταλάβει γιατί βρέθηκε σε αυτήν την κατάσταση», επισημαίνουν οι εθελοντές της Ομάδας emptythecages_athens, οι οποίοι φρόντισαν και για τις ιατρικές εξετάσεις του.

Ο Brown μαζί με την εθελόντρια Μαρία της Ομάδας emptythecages_athens

Ο Brown είναι περίπου δύο ετών, κοινωνικός, ανθρωποκεντρικός και πολύ φιλικός με όλα τα σκυλάκια του καταφυγίου.

«Αναζητά ένα σπίτι, που δεν θα τον προδώσει ξανά. Μια οικογένεια, που θα τον αγαπήσει εφ’ όρου ζωής και δεν θα τον χρησιμοποιήσει σαν εργαλείο για το κυνήγι, λόγω της ράτσας του», επισημαίνουν οι εθελοντές.

Η εθελόντρια Ερμιόνη της Ομάδας emptythecages_athens και ο Brown

Όποιος επιθυμεί να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του και να απαλύνει τον πόνο της καρδιάς του Brown, μπορεί να επικοινωνήσει με την εθελόντρια Άννα, του καταφύγιου Νεάπολης Νίκαιας «Φοβισμένα Αδεσποτάκια Νίκαιας».

Τηλ. 694.8270.782, ή να στείλει μήνυμα στη Σελίδα της Ομάδας emptythecages_athens (facebook.com/emptythecagesathens).

Διαβάστε επίσης