Προσφέρουν πρόθυμα τον εαυτό τους στη φροντίδα αδέσποτων ζώων που ζουν στα καταφύγια και έχουν ανάγκη βοηθείας.

Στόχος τους είναι να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων που ζουν πίσω από τα κάγκελα, να τους χαρίσουν στιγμές χαράς, και να τους βρουν το παντοτινό τους σπίτι, έτσι ώστε να αδειάσουν τα κλουβιά.

«Επισκεπτόμαστε καταφύγια που μας καλούν, και καθαρίζουμε τα κλουβιά και τους εξωτερικούς χώρους, βγάζουμε βόλτα τους σκύλους και εκτελούμε οποιαδήποτε εργασία μας ζητηθεί. Ό,τι έχουν ανάγκη», λέει η εθελόντρια της Ομάδας Empty The Cages Athens, Εύη.

Διακαής επιθυμία της Ομάδας είναι, τα πλάσματα αυτά να βρουν σπίτι. Γι΄αυτό τα προωθούν στα social media.

Ενημερώνουν τον κόσμο μέσω Διαδικτύου για τις διάφορες εθελοντικές δράσεις που οργανώνουν σε καταφύγια, και τον καλούν να κάνει συντροφιά και να προσφέρει βοήθεια στα αδεσποτάκια.

«Η στήριξη των συνανθρώπων μας είναι συγκινητική. Έρχονται στις εθελοντικές μας δράσεις και προσφέρουν αγάπη, στοργή και χάδια στα σκυλάκια. Τα πηγαίνουν βόλτα, βοηθούν σε εργασίες, φέρνουν τροφές», αναφέρει η εθελόντρια.

Μερικά αγαθά που έχουν ανάγκη τα καταφύγια είναι τροφή, αντιπαρασιτικά, κουβέρτες, αντιβιώσεις, περιλαίμια/οδηγοί, λουριά.

Λυπηρό γεγονός, η αύξηση των εγκαταλείψεων ζώων συντροφιάς. «Οι εγκαταλείψεις παρουσιάζουν ανοδική πορεία. Ο κόσμος έχει χάσει την ψυχραιμία του; Την υπομονή του; Δεν μπορώ να καταλάβω πώς τα πετούν με τόση ευκολία. Δεν τους νοιάζει το ψυχικό κόστος του ζώου», λέει η Εύη.

Αφηγείται ένα περιστατικό με έναν κύριο που πήγε τον σκυλάκο του σε καταφύγιο επειδή, όπως τους είπε, δεν μπορούσε να ζήσει στο διαμέρισμα. Εκεί θα ήταν καλύτερα, γιατί θα είχε για παρέα τα άλλα σκυλιά.

Αλήθεια; Τι γνώριζε από την ψυχολογία των σκύλων;

Η Ομάδα Empty The Cages Athens απαρτίζεται από ανθρώπους που η αγάπη τους για τα ζώα τους ένωσε, και αφιλοκερδώς πασχίζουν να καλυτερεύσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους στα καταφύγια και να αδειάσουν τα κλουβιά.

Έχουν ανάγκη από όλους μας, και κάθε ένας από εμάς καλείται να συμβάλει όπως και όσο μπορεί.

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει τα αδεσποτάκια που σπίτι τους είναι το καταφύγιο, μπορούν να επισκεφτούν τις Σελίδες της Ομάδας Empty The Cages Athens:

● https://www.instagram.com/emptythecages_athens/

● Facebook:emptythecagesathens

● https://twitter.com/emptythecages_

Διαβάστε επίσης