Η Τίνα ζούσε περιορισμένη μέσα σε ένα κλουβί. Εκτεθειμένη σε κάθε καιρικό φαινόμενο. Σε ένα ορεινό χωριό της Τήνου.

Τα τσιμπούρια είχαν «κατοικοεδρεύσει» στα αυτάκια της, και της ρουφούσαν το αίμα. Ήταν υπερβολικά αδύνατη, και διακρίνονταν τα κόκκαλά της.

Στο σκεύος, το οποίο περιείχε ελάχιστο νερό, είχαν αναπτυχθεί λειχήνες.

Πριν από δύο μήνες, εθελόντρια της Ομάδας emptythecages_athens βρίσκεται στην Τήνο και έχει επισκεφτεί ένα από τα ορεινά χωριά της.

Καθώς περπατά, ακούει απεγνωσμένες κραυγές σκύλου. Χωρίς δεύτερη σκέψη, σπεύδει στο σημείο.

Η Τίνα μαζί με εθελόντρια της Ομάδας emptythecages_athens, Ειρήνη

Οι εθελοντές της Ομάδας emptythecages_athens κινούν γη και ουρανό για να την πάρουν από εκεί, και να τη μεταφέρουν στην Αθήνα. Για να φροντίσουν για την υγεία, τη φιλοξενία και την υιοθεσία της.

Σήμερα η Τίνα φιλοξενείται από εθελόντρια, έχει σιδερένια υγεία και χαρακτηρίζεται από τρυφερότητα, ευγένεια και χάρη.

«Από την πρώτη, κιόλας, ημέρα ξεδίπλωσε τον χαρακτήρα της στην οικογένεια που τη φιλοξενεί. Όλοι την έχουν λατρέψει, γιατί έχει μια γλυκύτατη ψυχή. Αποζητά διαρκώς την ανθρώπινη επαφή και τις αγκαλιές.

Ξεχωριστό γνώρισμά της είναι ότι σηκώνεται στα δυο της ποδαράκια για να αγκαλιάσει τους ανθρώπους που τη φροντίζουν. Χαρακτηριστικά της είναι, η συντροφικότητα και η τρυφερότητά της. Είναι άκρως ανθρωποκεντρική. Διεκδικεί τα χάδια, ακουμπώντας απαλά το χεράκι της πάνω σου, κι έπειτα «χαμογελάει», περιγράφει η εθελόντρια της Ομάδας emptythecages_athens, Εύη Μαργαρώνη.

Η Τίνα είναι μία σκυλίτσα, περίπου, πέντε ετών, και είναι καλή και ευγενική με όλους: ανθρώπους και ζώα, όπως λέει η κα Μαργαρώνη. Έχει μεγάλη αδυναμία στα μωρά, αλλά και στα μικρά παιδιά.

«Την αγάπη της τη δίνει απλόχερα, και η διακριτική της παρουσία χαροποιεί όποιον την αντικρίζει. Μαθαίνει να περπατάει με το λουρί, και είναι εξαιρετικά υπάκουη και δεκτική. Έχει έναν μικρό φόβο με τις γατούλες, αλλά μέρα με τη μέρα βελτιώνεται.

Μέχρι στιγμής, προσαρμόζεται σε κάθε κατάσταση, όπως, για παράδειγμα, στο αυτοκίνητο και στον αποχωρισμό», αναφέρει η κα Μαργαρώνη.

Μπορεί να έχει χάσει το δεξί της ματάκι, μάλλον από γάτα, όμως το αριστερό κάνει για δύο! «Δεν αντιμετωπίζει κανένα θέμα στην όραση της», διευκρινίζει η εθελόντρια.

Η Τίνα είναι 17 κιλά, υγιέστατη, εμβολιασμένη, κι έχει και τσιπ.

Οι εθελοντές της Ομάδας emptythecages_athens αναζητούν για την Τίνα ένα σπίτι με ωραίους ανθρώπους, που θα αντιληφθούν τη μοναδικότητά της και θα της προσφέρουν τη ζωή που της αξίζει.

Μία ζωή, που δεν θα στερείται το φαγητό, την άνεση και την αγάπη.

Για την Τίνα, τηλ. επικοινωνίας: 693.9955.765.

Διαβάστε επίσης