Αρχές Μαρτίου, μια φιλόζωη βλέπει ένα κουτάβι να περιφέρεται στους δρόμους της Νίκαιας χωρίς να πατά καλά το ένα του ποδαράκι. Κούτσαινε.

Αμέσως το πλησιάζει. Το παίρνει μαζί της και κάνει όλες τις σωστές κινήσεις για να βρεθεί –αν υπήρχε- η «ταυτότητά» του.

Τον ελέγχει κτηνίατρος για τσιπάκι. Είχε. Και ήταν και καταχωρημένο. Αλλά το άτομο στο οποίο ανήκαν τα στοιχεία, δεν παραδεχόταν ότι ο σκύλος είναι δικός του.

Ο κούταβος έχει μείνει… επί ξύλου κρεμάμενος.

Αλλά η τύχη του χαμογελά, καθώς η ομάδα εθελοντών της Νίκαιας – Νεάπολης του άνοιξε την αγκαλιά της: τον φιλοξενεί και τον φροντίζει στο χώρο του καταφυγίου της.

Ο Μπετόβεν, έτσι «βάπτισαν» το κουτάβι, αν και εντοπίστηκε πριν από μερικές εβδομάδες στη Νίκαια, «ενημερωθήκαμε πως τριγυρνούσε στην περιοχή από καιρό, και πως είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο.

Είχε μεταφερθεί στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ), όπου χειρουργήθηκε, και, στη συνέχεια, επανεντάχθηκε στον δρόμο», αναφέρει η εθελόντρια της Ομάδας emptythecages_athens, Εύη Μαργαρώνη.

Σήμερα, όπως λέει η εθελόντρια, ο Μπετόβεν είναι υγιής. Η πληγή του επουλώνεται, σιγά – σιγά, και στέκεται ξανά στα ποδαράκια του.

«Είναι ένα μωρό οκτώ μηνών και 15 κιλών. Έχει απίστευτα καλό χαρακτήρα και μια καρδιά γεμάτη αγάπη.

Επιζητά διαρκώς την ανθρώπινη επαφή, όπως και τη συντροφιά των τετραπόδων «συγκατοίκων» του, χωρίς διακρίσεις σε φύλα.

Αν και μικρός σε ηλικία, είναι πολύ ώριμος: περιμένει υπομονετικά τη σειρά του για χάδια, λιχουδιές, προσοχή και, φυσικά, για πολλές αγκαλιές», περιγράφει η κα Μαργαρώνη και συμπληρώνει: «Ας βοηθήσουμε αυτό το πλάσμα να βρει ένα σπίτι, όπως του αξίζει. Μακριά από τους δρόμους και τα κάγκελα του κλουβιού. Ένα σπίτι με ανθρώπους που δεν θα τον αφήσουν ποτέ ξανά μόνο».

Όποιος επιθυμεί να βάλει στη ζωή του τον Μπετόβεν, μπορεί να επικοινωνήσει με την εθελόντρια Άννα του καταφύγιου Νεάπολης Νίκαιας «Φοβισμένα Αδεσποτάκια Νίκαιας». Τηλ. 694.8270.782.

Διαβάστε επίσης