Είναι από τα πιο απλά όργανα γυμναστικής, αλλά το TRX, αυτοί οι δύο ρυθμιζόμενοι ιμάντες, ίσως είναι ό,τι καλύτερο πρέπει να περιλαμβάνει ο γυμναστικός σας εξοπλισμός για την ενίσχυση των κοιλιακών και του πυρήνα σας.

Με τα χέρια ή τα πόδια σας στο TRX, έχετε μόνο δύο σημεία επαφής με το πάτωμα για να σας βοηθήσουν να σταθεροποιήσετε το σώμα σας, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα τον πυρήνα του κορμού σας. Συνεχής αστάθεια σημαίνει ότι οι κοιλιακοί μύες είναι πάντα σε λειτουργία εξηγεί ο personal trainer κ. Γιάννης Μπούλιας.

Θυμηθείτε, η σωστή στάση είναι το κλειδί, ειδικά στο TRX. Σχεδόν κάθε κίνηση απαιτεί να είστε σε τέλεια θέση σανίδας. Μια ευθεία γραμμή από το λαιμό μέχρι τα πόδια. Ενεργοποιήστε τους γλουτούς την κοιλιά και τα χέρια. Εάν έχετε αυτή τη μυϊκή συνοχή στο TRX, θα πάρετε πολύ περισσότερα από την προπόνηση σας!

Αρχάριοι: 1 σετ (1 σετ περιλαμβάνει τις 5 ασκήσεις που ακολουθούν)
Άτομα μεσαίας φυσικής κατάστασης: 2 σετ
Προχωρημένοι: 4 σετ

1η Άσκηση 

Από θέση σανίδας μαζεύουμε τα γόνατα προς το στήθος –  20 επαναλήψεις.

2η Άσκηση

Από θέση σανίδας με τεντωμένα πάντα τα πόδια, κάνουμε άρση της λεκάνης όσο μπορούμε – 20 επαναλήψεις.

3η Άσκηση

Από θέση σανίδας ανοίγουμε και κλείνουμε τα πόδια, κρατώντας πάντα σφιχτή κοιλιά  – 20 επαναλήψεις.

4η Άσκηση

Από θέση σανίδας τραβάμε εναλλάξ τα πόδια στο στήθος – 20 επαναλήψεις.

5η Άσκηση

Από τη θέση σανίδας μαζεύουμε τα γόνατα στο πλάι – 20 επαναλήψεις στην κάθε πλευρά.

Ο Γιάννης Μπούλιας είναι personal trainer με εμπειρία στην εκγύμναση αθλητών ομαδικών, αλλά και ατομικών αθλημάτων. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών και έχει ειδικότητα στο ποδόσφαιρο. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δέκα χρόνια ως ομαδάρχης σε αθλητικά καμπ, ως προπονητής σε αθλητικές ομάδες μικρών ηλικιών, αλλά και ως γυμναστής σε σχολεία και εκπαιδευτήρια προσχολικής αγωγής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το 2014 ξεκίνησε να εργάζεται στο στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης με χρήση σωματικού βάρους, προγράμματα pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από τον ίδιο ή τους συνεργάτες του.