Γράφει η personal trainer Σοφία Περδίκη

Οι πετσέτες είναι καλές όχι μόνο για να σκουπίζουμε το πρόσωπο μας, είναι επίσης ένας απλός, βολικός και οικονομικός τρόπος να παραμείνετε σε φόρμα – σχεδόν οπουδήποτε.

Χρησιμοποιώντας μια πετσέτα (ακόμη και ένα ζευγάρι καλτσάκια σε επιφάνεια που γλιστράει) είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χτίσετε σταθεροποιητικούς μύες, όπως ακριβώς θα κάνατε με μια μπάλα ή στο TRX. Αυτές οι ασκήσεις κάνουν όλες ουσιαστικά το ίδιο πράγμα: με το βάρος του σώματος σας ενεργοποιείται τον πυρήνα σας. Έτσι έχετε ένα πιο δυνατό κορμό με μεγαλύτερη ισορροπία.

Δείτε τις τέσσερις παρακάτω ασκήσεις και στη συνέχεια βάλτε τες στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα, θα τονώσει ολόκληρο το σώμα σας – ειδικά τον πυρήνα σας – και θα… σκουπίσετε και το πάτωμα σας! Εντάξει, δεν παίρνουμε και όρκο για το τελευταίο, αλλά είναι με βεβαιότητα μια πολύ καλή προπόνηση.

Το πρόγραμμα

Εκτελείτε 4 ασκήσεις στην σειρά, για 30″ την κάθε άσκηση – 4 ασκήσεις ισοδυναμούν με έναν κύκλο
Εκτελείτε 3-4 κύκλους
Στο τέλος κάθε κύκλου κάντε διάλειμμα 1 λεπτό.

Mountain climbers: Από θέση σανίδας με στήριξη στις παλάμες τραβάμε γόνατα προς το στήθος μια φορά το ένα και μετά το άλλο.

Knee tucks: Από θέση σανίδας τραβάμε και τα δυο γόνατα προς το στήθος κρατώντας χαμηλά την λεκάνη.

Feet pikes: Από θέση σανίδας τραβάμε ψηλά την λεκάνη με τεντωμένα τα πόδια.

Πόδια στο πλάι: Από θέση σανίδας τραβάμε στο πλάι τεντωμένο πρώτα το ένα πόδι και μετά το άλλο.

Δείτε εδώ ολόκληρο το βίντεο των ασκήσεων

 

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822