Γράφει η personal trainer Σοφία Περδίκη

Δεν χρειάζεστε κανένα φοβερό εξοπλισμό ή άπειρα βάρη για να χτίσετε μύες και να ενισχύσετε τον πυρήνα σας. Αυτό το workout με λάστιχα για κοιλιακούς θα σας πείσει ότι όλα είναι εφικτά, αρκεί να είστε μεθοδικοί.

Επιπλέον μπορείτε να κάνετε και τις τρεις αυτές ασκήσεις ουσιαστικά οπουδήποτε, από το σαλόνι σας ή ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, μέχρι μια αίθουσα συνεδριάσεων γραφείου. Απλά στερεώστε καλά τους ελαστικούς ιμάντες.

Κάνετε 20 έως 30 επαναλήψεις σε κάθε μία από τις ασκήσεις, για να ολοκληρώσετε ένα σετ.

Για να αποκτήσετε έναν δυνατότερο πυρήνα, στόχος σας είναι τα τρία σετ από κάθε άσκηση τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Φύγαμε…

1. Με πόδια τεντωμένα κάθετα στον κορμό μας κατεβάζουμε το ένα πόδι τραβώντας το λάστιχο, μετά το άλλο μετά και τα δύο.

2. Κάνουμε έναν κύκλο με τα πόδια μας και αφού ολοκληρώσουμε 30 επαναλήψεις προς μια κατεύθυνση αλλάζουμε και κάνουμε άλλες 30 στην αντίθετη.

3. Με γόνατα ανοιχτά στο πλάι σπρώχνουμε τα πόδια εμπρός μέχρι να τεντώσουν (βατραχάκι).

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822