Θυμόσαστε τα σχολικά χρόνια που η γυμναστική ήταν πράγματι παιχνίδι και με τα απαραίτητα αξεσουάρ γινόταν ακόμα πιο διασκεδαστική; Εάν τότε το αγαπημένο σας ήταν το χούλα χουπ (hula hoop), τότε μπορείτε να το επαναφέρετε στην καθημερινότητά σας, καθώς αυτή η περιστροφή του γύρω από τη μέση προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία.

Υπάρχει, όμως, μια σημαντική διαφορά: τα hula hoops που χρησιμοποιούνται ως αξεσουάρ γυμναστικής είναι πιο παχιά και βαριά στεφάνια (τα Weighted Hula Hoops), κατασκευασμένα από μαλακό υλικό, ενισχύοντας την ενδυνάμωση του κορμού. Προσθέτοντας έτσι περισσότερο βάρος, η άσκηση γίνεται πιο απαιτητική, γυμνάζοντας όλο το σώμα, από τους κοιλιακούς μέχρι τους γλουτούς και τα πόδια με αποτέλεσμα να αποτελεί μια παιχνιδιάρικη, χαμηλής έντασης προπόνηση.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτά τα στεφάνια για ασκήσεις με τα χέρια, περιστρέφοντάς τα γύρω από τα χέρια σας για να γυμνάσετε τους ώμους και τους μυς των βραχιόνων.

Τι κερδίζετε από τα Weighted Hula Hoops

Κάψιμο θερμίδων: Η μεγαλύτερη επιβάρυνση σε βάρος προσφέρει και περισσότερες καύσεις: «Με το επιπλέον βάρος, ενεργοποιούνται περισσότεροι μυς, ενώ οι ισχυρότερες μυϊκές συσπάσεις μεταφράζονται σε αύξηση της θερμιδικής απόδοσης» εξηγεί ο φυσικοθεραπευτής Δρ Chanha Hwang.

Ενισχύει τον κορμό: Ένας δυνατός πυρήνας εξασφαλίζει τη σωστή στάση του σώματος και την ισορροπία, στηρίζοντας τη λεκάνη και τη σπονδυλική στήλη. Σε αυτό μπορεί να συμβάλλουν αυτές οι ασκήσεις, ενδυναμώνοντας τους κοιλιακούς, τους μυς της πλάτης τους γλουτούς και τους μύες των άνω άκρων των ποδιών, όπως επισημαίνει και Jenny Liebl, πιστοποιημένη personal trainer.

Υποστηρίζει την καρδιαγγειακή υγεία: «Λόγω του επιπλέον βάρους αλλά και του μεγάλου αριθμού μυών που εμπλέκονται στην άσκηση αυτή, ο καρδιακός ρυθμός είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί σε μόλις τρία έως τέσσερα λεπτά δραστηριότητας» σημειώνει η Jenny Liebl. Με την αύξηση του καρδιακού ρυθμού, αυξάνεται παράλληλα η ροή του αίματος σε όλο το σώμα και συνάμα η παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στους ιστούς. Ως αποτέλεσμα, μειώνεται ο κίνδυνος πρόκλησης καρδιαγγειακών παθήσεων και διαβήτη.

Διαβάστε επίσης:

Φλεγμονή: Τέσσερις ασκήσεις που τη θέτουν υπό έλεγχο

Έξι εύκολες ασκήσεις που νικούν τον πόνο στη μέση και την πλάτη

Πόσα βήματα την ημέρα απομακρύνουν τον κίνδυνο 4 σοβαρών νόσων