Αν ανήκετε στους τολμηρούς που θα βγουν έξω στο κρύο να αθληθούν αντί να κουκουλωθούν στον καναπέ του σπιτιού φροντίστε τουλάχιστον να ακολουθήσετε τις συμβουλές του Ινστιτούτου Αντιγήρανσης των ΗΠΑ ώστε να παραμείνετε ασφαλείς.

Τι μπορείτε να κάνετε στο χιόνι και το κρύο; Σχεδόν τα πάντα π.χ. να περπατήσετε, κάνετε σκι, να φτυαρίσετε χιόνι και πολλά ακόμη. Φροντίστε όμως να ακολουθήσετε τα παρακάτω tips για να παραμείνετε ασφαλείς:

  • Ζέσταμα απαραιτήτως, καθώς και αποθεραπεία μετά την προπόνηση. Κάντε διατάσεις ή επιτόπιο περπάτημα  για να προετοιμάσετε και να αποκαταστήσετε το μυικό σας σύστημα τόσο πριν ξεκινήσετε όσο και μετά την προπόνηση.
  • Επιλέξτε τα κατάλληλα ρούχα. Φορέστε στρώσεις ρούχων ή χαλαρά ρούχα ώστε να  παγιδευτεί ο αέρας εντός τους. Φορέστε αδιάβροχο τζάκετ και φυσικά σκούφο, κασκόλ ή μπαφ (ελαφρύ αλλά προστατευτικό υφασμάτινο μαντήλι για το λαιμό) και γάντια.
  • Δώστε μεγάλη προσοχή στα παπούτσια που θα φορέσετε. Πρέπει να είναι σταθερά και άνετα. Προσέχετε που πατάτε και αποφύγετε πεζοδρόμια όπου έχει πιάσει πάγος.
  • Να έχετε υπόψη σας τα συμπτώματα της υποθερμίας. Η παρατεταμένη έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση υποθερμίας, δηλαδή πολύ χαμηλή θερμοκρασία του οργανισμού.
  • Ελέγχετε πάντα το δελτίο καιρού. Εάν έχει δυνατούς ανέμους και βρέχει προτιμήστε να κάνετε ένα workout εντός του σπιτιού.

Διαβάστε επίσης

Γυμναστική στο κρύο; Τι να προσέξετε

Όλα τα μυστικά για να γυμναστείτε με ασφάλεια στο κρύο