*Γράφει η personal trainer, Σοφία Περδίκη

Η τήρηση μιας υγιεινής διατροφής και του προγράμματος προπόνησης μας είναι αδύνατη κατά την περίοδο των εορταστικών διακοπών. Η περίοδος των χειμερινών διακοπών περιστρέφεται γύρω από νόστιμα φαγητά, γλυκά και αρκετό αλκοόλ. Πόσο δύσκολο είναι να ξεκινήσετε ξανά την ρουτίνα της προπόνησης μετά την περίοδο αυτή;

Ακολουθήστε αυτά τα 3 βήματα και ένα μικρό πρόγραμμα γυμναστικής και θα μπορέσετε να ξεκινήσετε ξανά την προπόνησή σας μετά την περίοδο των χειμερινών διακοπών:

1. Ζυγιστείτε

Οι κακές διατροφικές επιλογές κατά την περίοδο των γιορτών απλώς συμβαίνουν. Κάθε μέρα των χειμερινών διακοπών. Γλυκά, αναψυκτικά, φαγητά, ποτά. Τα κιλά απλώς έρχονται πάνω σου κρυφά.

Μην ψάχνετε άλλο για κίνητρο: Ζυγιστείτε!

Στοιχηματίζω ότι θα τρέξετε στο γυμναστήριο τη στιγμή που θα δείτε τα νούμερα στην ζυγαριά να ανεβαίνουν! Πάμε λοιπόν.

2. Κάντε αλλαγές στον τρόπο ζωής σας για να υποστηρίξετε την προπόνησή σας

Εκτός από το να ξεκινήσετε προπόνηση αφού ζυγιστείτε, θα πρέπει επίσης να αρχίσετε να κάνετε αλλαγές τρόπο ζωής σας, όπως να βελτιώσετε τη διατροφή σας. Συνήθως, εάν τρώτε πιο υγιεινά, έχετε περισσότερη ενέργεια για να τροφοδοτήσετε τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά τις προπονήσεις σας.

3. Διαχειριστείτε τις προσδοκίες σας

Η δέσμευση για έναν βελτιωμένο τρόπο ζωής είναι κάτι περισσότερο από το να πας στο γυμναστήριο. Θα χρειαστεί χρόνος για να προσαρμοστεί το σώμα στην προπόνηση και τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι εμφανή από την αρχή. Οι αθλητικοί άνθρωποι έχουν το πλεονέκτημα να έχουν λίγο πιο γρήγορα αποτελέσματα από εκείνους που ήταν λιγότερο δραστήριοι, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει μια αρκετά σημαντική καμπύλη μάθησης για το σώμα σας. Μην απογοητεύεστε! Ένα βήμα τη φορά.

Mini πρόγραμμα γυμναστικής:

  • 5 ασκήσεις, 40” η κάθε άσκηση χωρίς διάλειμμα ( ένας κύκλος)
  • 2-3 φορές τον κύκλο
  • Διάλειμμα 1’ μεταξύ των κύκλων

✅Jump squat

✅Jumping jacks

✅Εναλλάξ προβολές και κλωτσιά

✅Squat με μύτες ποδιών προς τα έξω

✅Πλαϊνή προβολή και άρση ( και τα δυο πόδια)

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα γυμναστικής:

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete Training by Sophia
Health is a state of body, Wellness is a state of being
Instagram: @famous_sp
@fit_for_life_by_sophia fitness,cross training,trx,pilates reformer,zoom classes 🧿
Facebook: Complete Training by Sophia

Διαβάστε ακόμη:

Πόνος στον αυχένα: Οι διατάσεις που ανακουφίζουν σε 5′

Το workout που θα μεταμορφώσει τους κοιλιακούς σας σε 7′

Boot camp: Η προπόνηση για τολμηρούς που χτίζει δύναμη και αντοχή