*Γράφει η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Ελευθερία Αναγνωστοπούλου

Γυμνασμένοι ώμοι, δυνατός κορμός και γερά πόδια. Πετυχαίνουμε και τους τρεις αυτούς στόχους με το ακόλουθο πρόγραμμα ασκήσεων.

Προσέξτε όμως επειδή το πρόγραμμα απευθύνεται σε… προχωρημένους μην το επιχειρήσετε αν αυτή είναι η πρώτη σας επαφή με την άθληση μετά από πολύ καιρό.

Εάν όμως έχετε καλή φυσική κατάσταση και θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό για να ανανεώσετε την προπόνησή σας και να στοχεύσετε κυρίως στην ενδυνάμωση των χεριών σας, τότε δεν έχετε παρά να ξεκινήσετε με την πρώτη  άσκηση!

Οι ασκήσεις εκτελούνται διαδοχικά η μία μετά την άλλη για 12 επαναλήψεις με διάλειμμα 30” στο τέλος του κάθε κύκλου. Είναι μια 15 λεπτη προπόνηση που κάνει θαύματα!

Άσκηση 1
Η άσκηση αυτή είναι ιδανική για προθέρμανση. Παράλληλα επιτυγχάνεται βελτίωση της καρδιαναπνευστικής ικανότητας καθώς και ενδυνάμωση των μυών της ωμικής ζώνης και του κάτω μέρους του σώματος.

 

Άσκηση 2.
Μια απαιτητική άσκηση για ενδυνάμωση καθώς και αύξηση της κινητικότητας των ώμων, αλλά και ενδυνάμωση κορμού, καθώς και των τετρακέφαλων μυών.

 

Άσκηση 3
Συνεχίστε το πρόγραμμα με αυτή  την άσκηση που εξασφαλίζει ενδυνάμωση ποδιών (τετρακέφαλοι, οπίσθιοι μηριαίοι, γλουτιαίοι, γάμπες), αύξηση της καρδιακής συχνότητας και βελτίωση της φυσικής κατάστασης

Άσκηση 4
Με την άσκηση αυτή επιτυγχάνετε:

  • Ενδυνάμωση ώμων
  • Ενδυνάμωση κορμού
  • Ενδυνάμωση ποδιών
  • Βελτίωση της φυσικής κατάστασης
  • Αύξηση Καρδιακής συχνότητας

 

Ονομάζομαι Ελευθερία Αναγνωστοπούλου και είμαι Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην «Ευρωστία και Υγεία» και τον «Ελληνικό Παραδοσιακό Χορό».
Ειδικεύομαι στο «Pilates» και «Aqua Aerobic- Aqua Pilates».
Ήμουν αθλήτρια στίβου στον ΠΓΣ. Ασχολήθηκα με πολλά αθλήματα όπως kick boxing, beach volley και padel.
Τα καλοκαίρια ασχολούμαι με baby swimming και Ναυαγοσωστική.
Επιπλέον ασχολούμαι με Functional training, Cross training, TRX, Flexibility.
Αναμένω την επικείμενη συμμετοχή μου στο ΠΜΣ με τίτλο «Μοριακή και Εφαρμοσμένη Φυσιολογία της Άσκησης» στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

 

Διαβάστε επίσης

Κάψτε λίπος σε 10′ με αυτό το workout

Τρεις super ασκήσεις για καύση λίπους, βελτίωση ευλυγισίας και δυνατούς κοιλιακούς

Δείτε πόσο θα αδυνατίσετε περπατώντας μια ώρα την ημέρα