*Γράφει η pilates instructor Κατερίνα Σιούκα

Δεν χρειαζεται να είστε επαγγελματίας τενίστας για να γνωρίζετε ότι ένα καλό ζέσταμα πριν την προπόνηση ή το παιχνίδι μπορεί να αποτρέψει έναν πιθανό τραυματισμό και να αυξήσει την απόδοσή σου.

Με δεδομένο ότι εν μέσω lockdown το τένις είναι ένα άθλημα που μπορούμε να κάνουμε καλό είναι να το κάνουμε έχοντας κάνει προθέρμανση ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος τραυματισμού.

Παρακάτω δίνεται ένα mini πρόγραμμα ασκήσεων που μπορείς να εκτελέσεις μέσα στο γήπεδο με τη βοήθεια της ρακέτας σου.

Άσκηση 1 και 2η

Ζέσταμα άνω μέρους. Ξεκινήστε με τα χέρια τεντωμένα μπροστά με περιστροφές των καρπών σας (10 επαναλήψεις) και προς τις δύο κατευθύνσεις. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα δάχτυλα στους ώμους σας και συνεχίστε με κύκλους ενώνοντας αγκώνες και καρπούς και επαναλάβετε και από την άλλη φορά.

Άσκηση 3η

Ακολουθεί ζέσταμα κορμού. Κρατάμε τη ρακέτα πάνω από το κεφάλι και με τα δύο χέρια και κάνουμε κάμψη στο πλάι δεξιά και αριστερά εναλλάξ.

Άσκηση 4η και 5η

Συνεχίζουμε με ζέσταμα του υπόλοιπου σώματος ανοίγοντας τα πόδια και κάνοντας κάθισμα και τεντώνουμε τα χέρια ψηλά. Με τα πόδια πιο ανοιχτά και τις μύτες να κοιτάνε προς τα έξω κάνουμε εναλλάξ κάθισμα στο ένα πόδι τεντώνοντας τα χέρια στο ύψος του στήθους.

Άσκηση 6η

Από όρθια θέση κάνουμε μια προβολή πίσω και ερχόμαστε σε ισορροπία με το πόδι της προβολής λυγισμένο μπροστά στον αέρα. Το χέρι με τη ρακέτα κάνει κύκλο και επαναλαμβάνουμε 8-10 φορές και αλλάζουμε πόδι.

Άσκηση 7η

Τελειώνουμε με δυναμική διάταση. Από τα γόνατα τοποθετούμε το ένα πόδι μπροστά και λυγίζουμε, τεντώνουμε μπρος και πίσω.

Η Κατερίνα Σιούκα είναι πιστοποιημένη pilates instructor (mat, props, equipment) από τις σχολές GRAFTS HELLAS, LIFE PILATES και FLETCHER PILATES. Yoga instructor πιστοποιημένη από τη σχολή GRAFTS HELLAS, καθώς και prenatal trainer (άσκηση και εγκυμοσύνη) πιστοποιημένη από τη σχολή HUMAN MAMA. Εργάζεται ως pilates instructor από το 2012 και έχει εξειδίκευση στην αποκατάσταση και πρόληψη τραυματισμών. Ως μέλος της ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) συνεργάζεται και με επαγγελματίες αθλητές. Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο Α’ βοηθειών, ρήξης μηνίσκου, χονδροπάθειας και κύστης Baker από τον ΠΟΕΠ. «To Pilates μας μαθαίνει την κίνηση και η κίνηση είναι ευτυχία»

Διαβάστε επίσης

Κάθεστε πολλές ώρες στον υπολογιστή; Έξι ασκήσεις που θα σας ξεπιάσουν

Διαλογισμός: Ας κάνουμε μια δοκιμή επιτέλους!

Τρεις πρωτότυπες και εύκολες ασκήσεις που βελτιώνουν την ισορροπία