*Γράφει η pilates instructor Κατερίνα Σιούκα

Ο Μάρτιος έκανε την εμφάνισή του και τι καλύτερο από τις βόλτες στον ήλιο την άνοιξη. Σας πιέζει ο χρόνος και δεν προλαβαίνετε λόγω φόρτου εργασίας; Έχετε μικρά παιδιά και δεν φτάνουν οι ώρες της ημέρας για να ασχοληθείτε και με τον εαυτό σας; Φανταστείτε όμως να απολαύσετε τη βόλτα σας μαζί με τη γυμναστική σας…

Παρακάτω δίνονται πέντε απλές ασκήσεις που μπορείτε όλοι να κάνετε με τη βοήθεια του παιδικού καροτσιoύ. Εκτελέστε σε λίγο πιο γρήγορο και σταθερό ρυθμό 3 σετ των 12 επαναλήψεων και θα δείτε την κάθε βόλτα ως την αγαπημένη σας συνήθεια!

Άσκηση 1η
Με τεντωμένα πόδια ανεβοκατεβαίνουμε στις μύτες των ποδιών και σε κάθε επανάληψη κουνάμε το καρότσι μπρος-πίσω.

Άσκηση 2η
Ανοίγουμε τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων με τις μύτες να κουτάνε ελαφρώς προς τα έξω, κατεβαίνουμε σε κάθισμα με το βάρος στις φτέρνες και κάνουμε την ίδια κίνηση στα χέρια μπρος-πίσω.

Άσκηση 3η
Σηκώνουμε το ένα πόδι μπροστά λυγισμένο και μετά το τεντώνουμε πίσω κρατώντας ισορροπία στο σταθερί πόδι, τεντώνοντας τα χέρια μπροστά.

Άσκηση 4η
Αλλάζουμε τη λαβή στα χέρια (πιάνουμε με τις παλάμες να κοιτάνε πάνω), ερχόμαστε σε κάθισμα και κουνάμε τα χέρια μπρος-πίσω ενώνοντας τις ωμοπλάτες σε κάθε επανάληψη.

Άσκηση 5η
Από όρθια θέση διατηρώντας το σώμα σε ευθεία εκτελούμε push ups με τους αγκώνες να λυγίζουν προς τα μέσα.

Η Κατερίνα Σιούκα είναι πιστοποιημένη pilates instructor (mat, props, equipment) από τις σχολές GRAFTS HELLAS, LIFE PILATES και FLETCHER PILATES. Yoga instructor πιστοποιημένη από τη σχολή GRAFTS HELLAS, καθώς και prenatal trainer (άσκηση και εγκυμοσύνη) πιστοποιημένη από τη σχολή HUMAN MAMA. Εργάζεται ως pilates instructor από το 2012 και έχει εξειδίκευση στην αποκατάσταση και πρόληψη τραυματισμών. Ως μέλος της ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) συνεργάζεται και με επαγγελματίες αθλητές. Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο Α’ βοηθειών, ρήξης μηνίσκου, χονδροπάθειας και κύστης Baker από τον ΠΟΕΠ. «To Pilates μας μαθαίνει την κίνηση και η κίνηση είναι ευτυχία»

Διαβάστε επίσης

Κάθεστε πολλές ώρες στον υπολογιστή; Έξι ασκήσεις που θα σας ξεπιάσουν

Διαλογισμός: Ας κάνουμε μια δοκιμή επιτέλους!

Τρεις πρωτότυπες και εύκολες ασκήσεις που βελτιώνουν την ισορροπία