Το Bodypump είναι ένα πρόγραμμα αντοχής που χρησιμοποιεί μπάρες με πολύ ελαφριά βάρη, πολλές επαναλήψεις και υψηλή ένταση.

Ο δημιουργός του Bodypump είναι ο Les Mills ο οποίος παρέχει ομαδικά προγράμματα και εκμάθηση αυτών για γυμναστήρια σε όλο τον κόσμο, όπως μας πληροφορεί η personal trainer κ. Σοφία Περδίκη. Το Les Mills προσφέρει προγράμματα δύναμης, plyo, cardio, βάρη, πολεμικές τέχνες, ποδηλασία εσωτερικών χώρων και προπόνηση 30 λεπτών υψηλής έντασης, εκ των οποίων όλα ρυθμίζονται σε ένα προσαρμοσμένο playlist μουσικής. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1968 και εδρεύει στο Auckland της Νέας Ζηλανδίας.

Το Bodypump Workout

Με λίγα λόγια, το Bodypump είναι μια προπόνηση αντοχής 30, 45 ή 55 λεπτών που χρησιμοποιεί μια μπάρα με πολύ ελαφριά βάρη και πολλές επαναλήψεις. Η θεωρία πίσω από τα λίγα βάρη και τις πολλές επαναλήψεις είναι να «εξαντλήσετε τους μυς σας έτσι ώστε να μην πάρετε όγκο, απλά να αποκτήσετε δύναμη».

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης, περνάτε από πέντε ή έξι συγκεκριμένες ασκήσεις, σε διαφορετικούς συνδυασμούς και ολοκληρώνετε περίπου 800 με 1000 επαναλήψεις σε μία προπόνηση 55 λεπτών.

Με το Bodypump θα αυξήσετε τη δύναμή σας, θα βελτιώσετε το αίσθημα ευεξίας, θα αποκτήσετε σχηματισμένους και τονωμένους μύες, θα προστατεύσετε τα οστά και τις αρθρώσεις σας από τραυματισμούς και θα βελτιώσετε την αυτοπεποίθησή σας. Με βάση το πρόγραμμα πρέπει να εκτελέσετε 70-100 επαναλήψεις ανά μυική ομάδα με συνολικά έως και 800 επαναλήψεις σε μία μόνο προπόνηση.

Το πρόγραμμα που προτείνει η personal trainer κ. Σοφία Περδίκη αφορά πέντε σετ και 20 επαναλήψεις ανά άσκηση.

Squats

Προβολές 

Πιέσεις στήθους

Άρσεις κορμού με μεταφορά της μπάρας

Κάμψεις δικεφάλων

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα που προτείνει η Σοφία Περδίκη

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.