*Γράφει η personal trainer Σοφία Περδίκη

Όλοι γνωρίζουμε ότι η καθημερινή άσκηση είναι σημαντική για τη βελτίωση της υγείας και όχι μόνο. Όμως, με τόσες πολλές επιλογές και απεριόριστες διαθέσιμες πληροφορίες, είναι εύκολο να μην ξέρετε πως να ξεκινήσετε, από που να κάνετε αρχή και τι είναι αυτό που θα σας βοηθήσει πιο πολύ. Αλλά μην ανησυχείτε. Δεν θέλει κόπο (ή έστω λίγο) θέλει τρόπο.

Δείτε 4 ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για απόλυτη φυσική κατάσταση. Συνδυάστε τα σε μια καθημερινή προπόνηση που είναι απλή αλλά δυνατή και σίγουρα θα σας κρατήσει σε φόρμα για το υπόλοιπο της ζωής σας. Μετά από 30 ημέρες – μπορείτε να κάνετε μόνο δύο φορές την εβδομάδα – θα πρέπει να δείτε βελτίωση στη μυϊκή σας δύναμη, αντοχή και ισορροπία.

Ένας σίγουρος τρόπος για να λειτουργήσει αποτελεσματικά το πρόγραμμα γυμναστικής σας;

Μειώστε τις πολυσύνθετες ασκήσεις στο ελάχιστο και ακολουθήστε τα βασικά για αρχή.

  • 4 ασκήσεις στην σειρά χωρίς διάλειμμα 30’ η κάθε άσκηση σε κάθε πλευρά ( ένας κύκλος).
  • Στο τέλος κάθε κύκλου 1’ ξεκούραση.
  • 2-3 κύκλους την φορά ανάλογα με τις αντοχές μας.

1. Squat

 

2.Προβολές 30’’ και μένω σταθερή στο ένα πόδι μαζεύω και τεντώνω το άλλο. Αλλάζω πόδι.

3. Από σανίδα με στήριξη στις παλάμες ακουμπάω εναλλάξ αντίθετο χέρι με ώμο 30″ και στη συνέχεια εναλλάξ άρσεις ποδιών 30″.

 

4. Από σκύλο σανίδα 30″.

 

Δείτε ολόκληρο το video ασκήσεων

 

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822

Διαβάστε επίσης:

Οι πέντε καλύτερες ασκήσεις ευλυγισίας

Δοκιμάστε Tabata στην παραλία – Όχι, δεν είναι κοκτέιλ