Sponsored Content 


Κάθε νέα χρονιά είναι και μια νέα αρχή. Μια ευκαιρία να θέσουμε καινούριους στόχους, να δοκιμάσουμε νέα πράγματα, να βελτιώσουμε τις συνήθειές μας και, τελικά, να επιτύχουμε τον κορυφαίο στόχο: Να πλησιάσουμε ακόμη περισσότερο στο όραμα για μια ζωή γεμάτη ευεξία. Μια μικρή λέξη κρύβει μέσα της μια μεγάλη έννοια, που περικλείει τόσο την σωματική, όσο και την ψυχική υγεία. Η επίτευξή της σχετίζεται άμεσα με τις επιλογές του τρόπου ζωής που κάνουμε καθημερινά. Κάθε λεπτό, κάθε μας κίνηση επηρεάζει αυτή την προσπάθεια.

Γι’ αυτό, για τη φετινή χρονιά, ο σημαντικότερος στόχος που πρέπει να θέσουμε είναι η υιοθέτηση των συνηθειών εκείνων που θα διαμορφώσουν μια καθημερινότητα γεμάτη ευεξία. Ποιοι είναι αυτοί;

1. Ενισχύουμε τη φυσική μας κατάσταση

Πίσω από κάθε προσπάθεια θωράκισης της υγείας και πρόληψης από τις ασθένειες κρύβονται συμβουλές που σχετίζονται με τη φυσική κατάσταση. Είναι γεγονός ότι η σωματική δραστηριότητα σχετίζεται με πολλαπλά οφέλη για την υγεία, επομένως η ένταξή της στην καθημερινότητά μας αποτελεί βασικό βήμα επίτευξης συνολικής ευεξίας. Για να διασφαλίσουμε ότι η σωματική κίνηση θα γίνει τρόπος ζωής, απαιτούνται δύο πράγματα: Πρώτον, να επιλέξουμε μορφές άσκησης που μας ταιριάζουν, ώστε να παραμείνουμε συνεπείς σε αυτές και δεύτερον να διασφαλίσουμε επαρκή ενυδάτωση. Η άσκηση έχει την τάση να αφυδατώνει τον οργανισμό. Η κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια της άσκησης είναι απαραίτητη για να αναζωογονεί και να ενεργοποιεί τον οργανισμό, κάνοντας την προσπάθειά μας αποδοτική. Έχουμε πάντοτε μαζί ένα μπουκάλι από το αγαπημένο μας νερό, AQUA Carpatica, είτε ασκούμαστε στο σπίτι, στο γυμναστήριο ή σε ένα πάρκο.

2. Επιλέγουμε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή

Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν αναδείξει τους κινδύνους που απορρέουν από μια ανθυγιεινή διατροφή, πλούσια σε υδατάνθρακες, σάκχαρα και λιπαρά. Τη νέα χρονιά, αντικαθιστούμε αυτά τα τρόφιμα με πιο υγιεινές επιλογές, όπως φρούτα και λαχανικά. Καθόλου παράδοξα, πολλά υγιεινά τρόφιμα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, αναδεικνύοντας με έναν ακόμη τρόπο τη σημασία του στην υγεία. Παράλληλα, συνηθίζουμε να συνοδεύουμε τα γεύματά μας με αλκοόλ ή αναψυκτικά, που έχουν επίσης συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο για την υγεία. Μια πιο υγιεινή επιλογή, που χαρίζει την αίσθηση του ανθρακικού, χωρίς τις βλαβερές του επιπτώσεις, είναι το Φυσικώς Ανθρακούχο Μεταλλικό Νερό της AQUA Carpatica, που αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό για το γεύμα, συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα και από τους δύο «κόσμους».

3. Επιτυγχάνουμε ψυχική ισορροπία

Το νερό κυλά στον οργανισμό σαν το αίμα: Ταξιδεύει σε κάθε άκρη του, διασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία του. Ενεργοποιεί τους μύες και εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των οργάνων και του εγκεφάλου. Η αίσθηση κόπωσης και πνευματικής «θολούρας» οφείλεται συχνά σε αφυδάτωση, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη διάθεσή μας. Ζώντας υπό τους ρυθμούς μιας γρήγορης και πιεστικής καθημερινότητας, η ανακάλυψη συναισθηματικών διεξόδων μπορεί να εξασφαλίσει ψυχική ευεξία. Η γιόγκα, ο διαλογισμός, η συμβουλευτική ψυχοθεραπεία, αλλά και η επαρκής κατανάλωση νερού είναι χρήσιμα εργαλεία στην προσπάθεια αυτή. Άλλωστε, συνολική ευεξία χωρίς ψυχική υγεία δεν υφίσταται.

4. Φροντίζουμε την υγεία του δέρματος

Εάν θέλουμε νεανικό δέρμα για πάντα, το νερό αποτελεί ισχυρό και αναφαίρετο σύμμαχο αυτής της προσπάθειας. Η ενυδάτωση αποτελεί κριτήριο κάθε σταδίου φροντίδας του δέρματος: Από την καθαριότητα μέχρι την φροντίδα του με τα σωστά προϊόντα. Κανένα τεχνητό προϊόν, όμως, δε μπορεί να λειτουργήσει ικανοποιητικά σε ένα αφυδατωμένο δέρμα. Κάντε, λοιπόν, ένα τεστ στον εαυτό σας: Πάρτε ένα μπουκάλι AQUA Carpatica και καταναλώστε όσο περισσότερο νερό μπορείτε. Σύντομα, θα διαπιστώσετε ότι το δέρμα σας δεν μοιάζει πια θολό και κουρασμένο, αλλά έχει αποκτήσει μια πιο λαμπερή όψη.

5. Διασφαλίζουμε επαρκή ενυδάτωση

Η ενυδάτωση αποτελεί κινητήριο δύναμη του οργανισμού, σωματικά και πνευματικά. Υπάρχει μέγιστο όριο πρόσληψης σχεδόν για κάθε τροφή, υγρή ή στέρεα, ακόμη και για τις πιο υγιεινές, όχι όμως για το νερό. Όσο περισσότερο καταναλώνουμε, τόσο το καλύτερο για την ευεξία του οργανισμού. Θα ήμασταν ακριβείς εάν λέγαμε ότι χρειάζεται για την υγεία του οργανισμού «από την κορυφή ως τα νύχια». Όπου κι αν βρισκόμαστε, ακόμη κι εν κινήσει, θα πρέπει να έχουμε πάντοτε μαζί ένα μπουκάλι νερό. Ένα μπουκάλι που να εμπερικλείει τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του νερού, αποκλείοντας τις βλαβερές ουσίες. Ένα μπουκάλι που έρχεται απευθείας από τις πιο αγνές φυσικές πηγές.

Στην Ευρώπη, οι πηγές αυτές είναι τα Καρπάθια Όρη. Δάση ανέγγιχτα από το ανθρώπινο χέρι, που αναβλύζουν αγνό νερό. Το AQUA Carpatica είναι το μόνο νερό στον κόσμο χωρίς νιτρικά (φυσικώς ανθρακούχο) και σχεδόν μηδενικά νιτρικά (φυσικό μεταλλικό), γι’ αυτό και αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους προσέχουν την υγεία τους.

Φέτος, λοιπόν, το AQUA Carpatica μπορεί να λειτουργήσει ως ο ισχυρότερος σύμμαχός μας στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων ευεξίας μας!