Αισθάνεστε να σας κυριεύει η μελαγχολία καθώς ο καιρός κρυώνει και το φως λιγοστεύει; Την κατάσταση επιδεινώνει η πίεση των καθημερινών υποχρεώσεων και το άγχος της δουλειάς; Μήπως σε συνδυασμό με τον μουντό καιρό το συνεχές στρες που βιώνετε εξαντλεί τα ψυχικά σας αποθέματα;

Η αλήθεια είναι ότι καθώς ο καιρός κρυώνει και οι μέρες σκοτεινιάζουν παρατηρείται αντίστοιχα χαμηλότερη έκκριση σεροτονίνης και μελατονίνης, με αποτέλεσμα να εδραιώνονται για περισσότερο διάστημα συναισθήματα θλίψης, άγχους και απογοήτευσης, καθώς και διαταραχές του ύπνου. Εάν αυτές οι καιρικές αλλαγές συνδυαστούν με την καθημερινή πίεση και το άγχος που βιώνουμε για να ανταπεξέλθουμε στις μεγάλες ή μικρές υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει, τότε δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει αν νιώθουμε να μας κατακλύζει ο θυμός για την κατάστασή μας, αν τα νεύρα μας είναι τεντωμένα, η διάθεσή μας πεσμένη και ξεσπάμε με το παραμικρό…

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός, ότι οι επισκέψεις σε ειδικούς ψυχικής υγείας αλλά και οι διαγνώσεις ψυχικών διαταραχών είναι πλέον αυξημένες.

Σίγουρα πολλοί από εμάς, έχουμε επιπλέον λόγους που επιβαρύνουν την ψυχική μας διάθεση. Η έλλειψη κινήτρων, η ρουτίνα της καθημερινότητας που δυσκολεύει ιδίως στο πλαίσιο της παρατεταμένης πανδημίας, το άγχος προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του εργασιακού, του οικογενειακού και του κοινωνικού περιβάλλοντος είναι οι συνηθέστεροι και επικρατέστεροι συνήθεις «ύποπτοι».

Το ευχάριστο είναι ότι υπάρχουν τρόποι να νικήσουμε τη μελαγχολία ακόμη και αν αυτή  μας κυριεύει σε πολύ ευαίσθητες περιόδους της ζωής μας όπως συμβαίνει λόγου χάρη με τα άτομα που ανήκουν σε περισσότερο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού όπως οι έφηβοι, οι λεχώνες, αλλά και οι ηλικιωμένοι.

Σίγουρα σε κάθε περίπτωση, μπορεί τα αίτια να είναι διαφορετικά, αλλά η λύση βρίσκεται μέσα από μονοπάτια αυτοβοήθειας που θα φέρουν την αλλαγή. Πολλές φορές η υιοθέτηση καλών πρακτικών μέσα στην ημέρα αρκούν για να φέρουν την αλλαγή στην διάθεσή μας. Η εφαρμογή ενός τακτικού προγράμματος άσκησης, μιας ισορροπημένης διατροφής καθώς και επαρκούς ύπνου, πάντα αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία μπορούμε να χτίσουμε μια ήρεμη καθημερινότητα με καλή διάθεση.

Ακολουθούν μερικοί ακόμη τρόποι που βελτιώνουν τη διάθεση:

Βγαίνουμε στο φυσικό φως. Η έκθεση στο φως της ημέρας και η παραμονή για τουλάχιστον 30 λεπτά συμβάλλουν στην επαρκή έκκριση της ορμόνης σεροτονίνης που μας κάνει ευδιάθετους.
Επενδύουμε στον εαυτό μας. Φροντίζουμε τη διατροφή μας, κοιμόμαστε επαρκώς και ξεκουραζόμαστε. Οποτε μας δίνεται η ευκαιρία οργανώνουμε μικρές αποδράσεις ή έστω μεγάλες βόλτες. Η αλλαγή παραστάσεων θα μας ανανεώσει.
Λέμε «ναι» στην οργάνωση. Ιεραρχούμε τις προτεραιότητές μας, καταγράφουμε το πρόγραμμα των υποχρεώσεων της ημέρας και δεν παραλείπουμε να επιβραβεύσουμε τον εαυτό μας για ό,τι φέραμε εις πέρας.
Βάζουμε νέους στόχους. Θέτουμε εφικτούς και ρεαλιστικούς στόχους που θα μας κρατήσουν σε εγρήγορση.
Επιλέγουμε τα κατάλληλα προϊόντα. Τη βελτίωση της διάθεσής μας μπορούν να προσφέρουν και προϊόντα που αποδεδειγμένα και με ασφάλεια συμβάλλουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του άγχους και της κατάθλιψης.

Καλύτερη διάθεση με φυσικό τρόπο

Στην επίτευξη της καλής διάθεσης και ηρεμίας εκ των έσω μπορεί να μας βοηθήσει το Solumag® Saffron & Curcumin 

Η σύνθεσή του είναι βασισμένη στο Saffron [Affron®] ένα κλινικά μελετημένο εκχύλισμα σαφράν [Crocus sativus L.) που αποδεδειγμένα βελτιώνει τη διάθεση μέσα σε 4 μόνο εβδομάδες περιορίζοντας σημαντικά την κατάθλιψη, την κόπωση, τη σύγχυση, το θυμό και το αίσθημα πίεσης.

Ένα φακελάκι Solumag Saffron & Curcumin την ημέρα σε λίγο νερό, αρκεί για να νιώσετε την ψυχική ευεξία και χαλάρωση που χρειάζεστε.
Ιδιαίτερα εμπλουτισμένη σύνθεση με μαγνήσιο, υψηλής βιοδιαθεσιμότητας κουρκουμίνη και βιταμίνες του συμπλέγματος B που προάγουν την ψυχολογική λειτουργία , ενισχύουν τη μείωση της κόπωσης και τη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Η χρήση παράλληλα με φαρμακευτικά αντικαταθλιπτικά σκευάσματα είναι ασφαλής και επιπλέον αποτελεσματική.

Η συσκευασία περιέχει 20 Sticks με γεύση εσπεριδοειδών – Χωρίς σάκχαρα, λιπαρά, γλουτένη, σόγια, γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.

Μην ξεχνάτε ότι η ζωή έχει πάντα τη φωτεινή της πλευρά. Ακόμα και τις μουντές, βροχερές, πιεστικές μέρες του χειμώνα.

Προφυλάξεις:
• Να μην γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
• Tα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.
• Συμβουλευτείτε τον ιατρό σας εαν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε πρόβλημα υγείας.
• Να φυλάσσεται σε μέρος ξηρό και δροσερό (15-25° C), μακριά από παιδιά.
• Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ: 49927/28-5-2021 (ο αριθμός γνωστοποίησης δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ).
• Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας.