Είναι συγκινητικό πώς το σπουδαιότερο αγαθό που μπορεί να προσφέρει κάποιος είναι το ίδιο του το αίμα που αναγεννάται και χαρίζει ζωή σε όποιον βρεθεί σε ανάγκη. Είμαστε γεννημένοι με αυτή την κληρονομιά από τη φύση μας. Να είμαστε αλληλέγγυοι και να προσφέρουμε στο σύνολο της κοινωνίας. Είναι προσωπική ευθύνη και συνάμα η μεγαλύτερη μας δύναμη.

Ωστόσο το αίμα στις τράπεζες αίματος βρίσκεται σε ανεπάρκεια και χιλιάδες άνθρωποι αγωνίζονται για τη ζωή τους. Το αίμα είναι αγαθό σε έλλειψη. Δεν διατίθεται «στα ράφια», δεν πωλείται με αντίτιμο, δεν παράγεται σε εργοστάσια. Το δημιουργεί μόνο ο ανθρώπινος οργανισμός και το προσφέρει μόνο η ανθρώπινη ευαισθησία.

Οι άνθρωποι της εταιρείας Βίκος είναι εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία αρωγοί στον θεσμό της εθελοντικής, προσφοράς αίματος δίνοντας το δικό τους προσωπικό παράδειγμα.

2010
Όλα ξεκίνησαν το 2010 όταν οι ιδιοκτήτες, Π. Σεπετάς και E. Θεοχάρη – εθελοντές αιμοδότες και δωρητές μυελού των οστών – ενέπνευσαν με τη στάση τους την τοπική «κοινωνία» της εταιρείας τους στα Ιωάννινα και ώθησαν τους εργαζόμενους της Βίκος Α.Ε. να δώσουν κι αυτοί το παρόν στην τεράστια ανάγκη για συλλογή αίματος. Έτσι το προσωπικό όραμα δύο ανθρώπων έγινε υπόθεση προσφοράς σε μία ολόκληρη κοινωνία.

H εταιρεία Βίκος από τα πρώτα της κιόλας βήματα προσεγγίζει με μεγάλη ευαισθησία την Εθελοντική Αιμοδοσία, τονίζοντας τη σημασία και τη σπουδαιότητα που έχει για την κοινωνία η προσφορά αίματος. Στο πλαίσιο αυτό πέρα από την ημερίδα εθελοντικής αιμοδοσίας στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της εταιρείας διεξήγαγε και διαφημιστική καμπάνια με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία.

Παράλληλα προωθεί την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας μέσα από τα προϊόντα της με κεντρικό μήνυμα «Απ’ την πηγή και απ’ την καρδιά».

Την ίδια χρονιά μετά τη συμμετοχή της εταιρείας στο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, που διοργανώθηκε στις 17 Ιουλίου 2010, στον Αγ. Κωνσταντίνο Φθιώτιδας, εγκαινιάστηκε το minisite στην ιστοσελίδα της Βίκος ως μέσο διάδοσης της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και προσέλκυσης νέων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Το έργο της Βίκος Α.Ε. για το 2010 ολοκληρώνεται με την στήριξη που προσφέρει η εταιρεία σε κάθε προσπάθεια εθελοντικής αιμοδοσίας πανελλαδικά, στηρίζοντας το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α), το Υπουργείο Υγείας, την Πανελληνία Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α), τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, Υπηρεσίες Αιμοδοσίας, φορείς και συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών.

2011
Το 2011 η εταιρεία Βίκος με πολλή χαρά και περηφάνια, αναλαμβάνει την αγορά μίας κινητής μονάδας αιμοληψίας, εμπλουτίζοντας, έτσι, τον ήδη υπάρχοντα στόλο του Υπουργείου Υγείας και δίνοντας την ευκαιρία σε ανθρώπους ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό, να συνεισφέρουν στην εθελοντική αιμοδοσία.

Παράλληλα η Βίκος Α.Ε. γίνεται χρυσός χορηγός της Φλόγας της Αγάπης. H Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών ή Φλόγα της Αγάπης όπως έχει καθιερωθεί, περνάει από όλες τις πόλης της Ελλάδας, μέσα από ένα κλίμα γιορτής, για να καταλήξει στην πόλη όπου φιλοξενεί την Αμφικτιονία. Αποτελεί θεσμό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.).

2013

Η εταιρεία Βίκος συνεχίζει τη στήριξή της στην εθελοντική αιμοδοσία οργανώνοντας καμπάνια εθελοντικής αιμοδοσίας στο Μετρό τον Μάιο και τον Ιούνιο, καθώς και καμπάνια εθελοντικής αιμοδοσίας στον ΗΣΑΠ τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου.

2015

Με στόχο την υποστήριξη και την παρακίνηση στο θεσμό της εθελοντικής, μη αμειβόμενης προσφοράς αίματος, η Βίκος Α.Ε. υλοποιεί καμπάνια εθελοντικής αιμοδοσίας στο Μετρό τον Ιούνιο, ενώ κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών η καμπάνια συνεχίζεται στα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

2015-2016
Ξεκινάει το 2015 και ολοκληρώνεται την επόμενη χρονιά η τηλεοπτική καμπάνια της Βίκος Α.Ε. για την εθελοντική αιμοδοσία στην OTE TV.

2016
Πραγματοποιείται δωρεά τριών ειδικών οχημάτων μεταφοράς αίματος στο Ε.ΚΕ.Α.
Παράλληλα η εταιρεία στηρίζει τον Σύλλογο Θαλασσαιμίας Ηπείρου.

2016-2017
Επί δυο συνεχόμενα έτη η Βίκος Α.Ε. σε συνεργασία με την Π.Ο.Σ.Ε.Α. πραγματοποιεί ενημερωτική καμπάνια για την εθελοντική αιμοδοσία στον τηλεοπτικό σταθμό Σκαϊ

2020
Η εταιρεία Βίκος πραγματοποιεί προσφορά υγιειoνομικού υλικού στην Π.Ο.Σ.Ε.Α. για τις ανάγκες των αιμοδοσιών εν μέσω της πανδημίας Covid-19.

2021
Η Βίκος Α.Ε πραγματοποιεί για ένα μήνα καμπάνια ενημέρωσης σε λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στα social media, σε διαδικτυακά ΜΜΕ με στόχο να παροτρύνει νέους εθελοντές.

2022
Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η Βίκος Α.Ε. επανέρχεται για να υπενθυμίσει ότι «Όσο φυσικό είναι να πίνεις νερό, τόσο φυσικό είναι να δίνεις αίμα». Με αυτό το μήνυμα η εταιρεία τονίζει για μία ακόμη χρονιά, ότι η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ύμνο προς την κοινωνική προσφορά και τον εθελοντισμό.
Επίσης η Βίκος Α.Ε. υλοποιεί και φέτος καμπάνια ενημέρωσης για την αιμοδοσία σε social media και λεωφορεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Βόλο και Πάτρα. Στόχος είναι να ενημερώσει για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας και τη συνεισφορά αγάπης προς το συνάνθρωπό μας, αλλά και να παροτρύνει νέους εθελοντές.