*Γράφει η personal trainer Σοφία Περδίκη

Πριν από δεκαετίες, η άσκηση ήταν κάτι που κάναμε για διασκέδαση και για να νιώθουμε καλά, αλλά πλέον η άσκηση δεν είναι πολυτέλεια, είναι αναγκαιότητα. Έχουμε περάσει από μια δραστήρια κοινωνία σε μια κοινωνία που ξοδεύει τον περισσότερο χρόνο της καθισμένη σε μια καρέκλα γραφείου ή έναν καναπέ. Καθόμαστε στη δουλειά, όταν βλέπουμε τηλεόραση, παίζουμε βιντεοπαιχνίδια, οδηγούμε – οι περισσότεροι από εμάς κάθονται πολύ περισσότερο από ό, τι στέκονται ή κινούνται. Το να κάθεστε πάρα πολύ συμβάλλει σε αρκετούς κινδύνους για την υγεία, όπως ο διαβήτης τύπου 2 και οι καρδιακές παθήσεις.

Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να ασκηθούμε και όλοι γνωρίζουμε τα βασικά ενός ολοκληρωμένου προγράμματος: cardio, προπόνηση δύναμης και ασκήσεις ευλυγισίας . Ακούγεται απλό, αλλά όταν κοιτάζετε ένα τυπικό πρόγραμμα άσκησης που περιλαμβάνει όλα αυτά τα στοιχεία, βλέπετε πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να χωρέσει τα πάντα, ειδικά αν έχετε ένα πολυάσχολο πρόγραμμα.

Για αυτό κι εμείς επιλέγουμε μικρά, γρήγορα, εύκολα και δομημένα προγράμματα που μπορείτε να κάνετε παντού. Αν θέλετε να διατηρήσετε τη φόρμα σας και το καλοκαίρι, δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

✅6 ασκήσεις( ένας κύκλος) / 30″ η κάθε μια χωρίς διάλειμμα
✅2-3 κύκλους
✅Στο τέλος κάθε κύκλου 2 λεπτά ξεκούραση

1. Προβολές με κίνηση

2. Προβολές με άρση, 30″ σε κάθε πλευρά

3. Jumping jacks με κάθισμα και πιέσεις χαμηλά

4. Πιέσεις τρικέφαλων με σταθερό πόδι στον αέρα και με σταθερά τεντωμένα χέρια εκτάσεις ποδιών

5. Απο σανίδα στις παλάμες άρση του ενός ποδιού 30″ και στην συνέχεια του άλλου για 30″

6. Από τη θέση του κάτω σκύλου σε σανίδα και προβολή των ποδιών εναλλάξ με στροφή κορμού και mountain climbers

Δείτε το βίντεο με ολόκληρο το πρόγραμμα προπόνησης:

 

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της. Complete Training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822

Διαβάστε επίσης: 

Το workout στην άμμο που δυναμώνει την καρδιά και καίει το λίπος