Όλοι μας έχουμε ανάγκη το νερό, καθημερινά στη διατροφή μας. Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος του σώματός μας αποτελείται από νερό, σε ποσοστό που αγγίζει το 70%, καθίσταται σαφές ότι πρέπει να ενυδατώνουμε συστηματικά τον οργανισμό μας, χωρίς να περιμένουμε το αίσθημα της δίψας να μας καθοδηγήσει – επειδή τότε θα είναι ήδη αργά και ο οργανισμός μας θα έχει ήδη υποστεί ήπια αφυδάτωση.

Τα παιδιά μας έχουν επίσης μεγάλη ανάγκη από καθημερινή ενυδάτωση, την οποία προσφέρει κατά κύριο λόγο το νερό που πίνουν και σε μικρότερο βαθμό οι χυμοί, το γάλα και τα ροφήματα που τους προσφέρουμε. Η πόση αγνού και ποιοτικού νερού αποτελεί αναπόσπαστο μέρος μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής τόσο για εμάς όσο και για την οικογένειά μας.

Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το πόσιμο νερό των πόλεων μέσα στον αστικό ιστό, φέρει ανεπιθύμητα «φορτία» λόγω της χλωρίωσης, των νιτρικών ή του προβληματικού δικτύου ύδρευσης που παρέχει θολό νερό. Τα εμπόδια αυτά συχνά μας προβληματίζουν ως προς την ποιότητα του νερού που καταναλώνουμε εμείς και η οικογένειά μας.

Τα νιτρικά ειδικότερα (γνωστά και ως αζωτούχα λιπάσματα) εισχωρούν στον υδροφόρο ορίζοντα επιβαρύνοντας χημικά την σύνθεση των υπόγειων υδάτων και πόρων, με αποτέλεσμα να καθιστούν επισφαλή την ποιότητα του νερού που πίνουμε. Τα νιτρικά θεωρούνται ιδιαίτερα βλαβερά για τις έγκυες, τα νήπια και τα μικρά παιδιά.

Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ των υψηλών επιπέδων νιτρικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και προβλημάτων υγείας στα νεογέννητα.  Τα αρνητικά αποτελέσματα περιλαμβάνουν εν συντομία το σύνδρομο κυάνωσης των βρεφών (βρεφική μεθαιμοσφαιριναιμία) – ένα πρόβλημα πιο έντονο στις αγροτικές περιοχές -, προβλήματα στον νωτιαίο μυελό, σχιστίες (π.χ. λαγόχειλο) και δυσπλασία των άκρων (δυσμελία) σε νεογέννητα, καθώς και προβλήματα στον μεταβολισμό, ιδίως στον θυρεοειδή αδένα και στο κυκλοφορικό σύστημα.


Με τη νιτρορύπανση να κυριαρχεί στους υδάτινους πόρους η ανησυχία των γονιών για το νερό που προσφέρουν στα παιδιά τους και καταναλώνουν οι ίδιοι, μεγαλώνει.

Η επιθυμία για ένα αγνό, ποιοτικό νερό είναι μεγάλη και η αναζήτηση αυτού μας στρέφει στον κόσμο των φυσικών μεταλλικών νερών με ελάχιστα νιτρικά και πολύτιμους ηλεκτρολύτες.

Η αναζήτηση ενός αγνού και ποιοτικού φυσικού μεταλλικού νερού με ευχάριστη γεύση που θα αγαπήσουν τα παιδιά, μας οδηγεί αναπόφευκτα στα…. Καρπάθια όρη! Εκεί όπου αναβλύζουν οι πηγές του AQUA Carpatica. Οι πηγές, τόσο του Φυσικού Μεταλλικού Νερού, όσο και του Φυσικώς Ανθρακούχου Φυσικού Μεταλλικού Νερού, πληρούν όλα τα κριτήρια ποιότητας ενός άξιου και ιδιαίτερα καλού φυσικού νερού.

 

Το μόνο νερό χωρίς νιτρικά

Το AQUA Carpatica είναι το μόνο νερό στον κόσμο χωρίς νιτρικά (ανθρακούχο) και σχεδόν μηδενικά νιτρικά (φυσικό μεταλλικό). Είναι μοναδικό στο είδος του και αποτελεί ιδανική επιλογή για παιδιά και εγκύους, αλλά και μια ουσιαστική λύση για όσους προσέχουν την υγεία τους. To AQUA Carpatica είναι φυσικά αγνό, ιδανικό για μωρά, νήπια, μέλλουσες μητέρες αλλά και για όποιον επιθυμεί έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Συνδυάζει μοναδικά τη γεύση με την απόλαυση ταυτόχρονα.

Τα νερά του AQUA Carpatica αναβλύζουν στην πηγή μετά από μια μακρόχρονη υπόγεια γεωλογική διαδρομής των υδάτων με φιλτράρισμα και εμπλουτισμό σε μεταλλικά στοιχεία:

  • Το Ανθρακούχο έχει παντελή έλλειψη Νιτρικών και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό σχεδόν μηδενικά Νιτρικά (0,6 mgr/L)
  • Έχουν ισορροπημένη περιεκτικότητα σε πλούσια μεταλλικά στοιχεία (φυσικοί ηλεκτρολύτες)
  • Έχουν υψηλό pH (7,94 – για το φυσικό μεταλλικό νερό)
  • Έχουν πολύ μικρή περιεκτικότητα σε Νάτριο
  • Είναι πλούσια σε διττανθρακικἀ άλατα
  • Εμφιαλώνονται στην πηγή, σε αυστηρά προστατευόμενες περιοχές, εκεί οπού απαγορεύεται η προσέλευση και κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα

 

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica, αποτελούν ένα αγνό, πλούσιο σε φυσικά μεταλλικά στοιχεία, με ισορροπημένο pH νερό, για τους λάτρεις ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Ένα θαύμα της παρθένας φύσης που αξίζει να δοκιμάσουμε εμείς και τα παιδιά μας.

Προσφέροντας  AQUA Carpatica στα παιδιά νιώθουμε σίγουροι ότι κάνουμε κάτι σωστό και καλό για την υγεία τους, ενώ χάρη στην ειδική συσκευασία του AQUA Carpatica Kid που δεν επιτρέπει στο παιδί να βρέξει τα ρουχαλάκια του, η επιλογή μας καθίσταται ταυτόχρονα και πολύ πρακτική!