Το νερό παίζει καθοριστικό ρόλο σε κάθε λειτουργία του σώματος. Περισσότερο από το μισό μας βάρος είναι νερό, όπως και το 90% του αίματός μας, καθώς και το 75% του εγκεφάλου και των μυών μας. Το νερό είναι το σημαντικότερο στοιχείο, μετά τον αέρα, για την επιβίωσή μας! Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού μας λοιπόν είναι ένα ζήτημα που δεν μπορούμε να πάρουμε ελαφρά.

Οι ανάγκες του οργανισμού μας σε νερό εξαρτώνται από τις συνθήκες του περιβάλλοντος όπως η θερμοκρασία, αλλά και από τις συνήθειές μας   – εάν π.χ. κάνουμε χειρωνακτική εργασία, τότε τα 8 ποτήρια που συνήθως συστήνονται ημερησίως, δεν επαρκούν.

Καλό είναι να πίνουμε νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ούτως ώστε να εξασφαλίσουμε την επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού και την εύρυθμη λειτουργία του μεταβολισμού. Υπάρχουν ωστόσο και κάποιες στιγμές που ενδείκνυται η πόση νερού.

Καλό είναι π.χ., να ξεκινάτε την ημέρα σας με ένα ποτήρι νερό, γεγονός που συμβάλει στην κινητικότητα του εντέρου και στην αναπλήρωση των υγρών που έχασε το σώμα τις βραδινές ώρες.  Προσπαθήστε ακόμη να πίνετε ένα ποτήρι νερό προτού ξεκινήσετε το γεύμα σας, ιδιαίτερα αν προσέχετε τη γραμμή σας, ούτως ώστε να φάτε λιγότερο. Εάν γυμνάζεστε, τότε πιείτε μισό λίτρο νερό δύο ώρες πριν αθληθείτε και μην ξεχνάτε να πίνετε μικρές ποσότητες υγρών κατά τη διάρκεια της άσκησης, ιδιαίτερα εάν ιδρώνετε πολύ.

Με στόχο την επαρκή ενυδάτωση

Το νερό είναι πολύτιμος ζωοδότης και το σώμα μας το χρειάζεται για να λειτουργεί σωστά. Τα οφέλη του στην υγεία είναι αναρίθμητα. Η συστηματική κατανάλωσή του βοηθά στην εύρυθμη πεπτική λειτουργία (ιδανικά όχι κατά τη διάρκεια του γεύματος, αλλά με άδειο στομάχι), ενώ ένα ποτήρι ζεστό νερό το πρωί, θεωρείται γιατροσόφι για τη δυσκοιλιότητα.

Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού εξασφαλίζει λαμπερό δέρμα, καθώς και καλύτερη σωματική απόδοση, ενώ οι ειδικοί υπενθυμίζουν ότι πρέπει να πίνουμε νερό πριν νιώσουμε δίψα μιας και αν περιμένουμε μέχρι τότε, το σώμα μας έχει ήδη αφυδατωθεί ελαφριά.

Ένα ποτήρι νερό επομένως αποτελεί τον μικρό αλλά θαυματουργό «γιατρό» του οργανισμού μας.

Προκειμένου το νερό να πρσφέρει τον πλούτο των ωφελειών του στον οργανισμό μας ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας να είναι αγνό, καθαρό, χωρίς νιτρικά και επιμολύνσεις.

Δυστυχώς όμως, σήμερα η πλειονότητα του υδροφόρου ορίζοντα της Ευρώπης είναι επιμολυσμένη με νιτρικά.

Τα επικίνδυνα νιτρικά

Τα νιτρικά (ΝΟ3) στο πόσιμο νερό είναι επιβλαβή για την υγεία. Πρόκειται για ισχυρές οξειδωτικές χημικές ουσίες που είναι ευεργετικές για τα φυτά μεν, αλλά οχι για τον άνθρωπο.

Τα νιτρικά χρησιμοποιούνται στην παραγωγή λιπασμάτων και στην γεωργία (τα γνωρίζουμε ως αζωτούχα λιπάσματα). Η μαζική χρήση των νιτρικών στην γεωργία, είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να απορροφηθούν πλήρως από τα αντίστοιχα φυτά και να υπεισέρχονται στον υδροφόρο ορίζοντα επιβαρύνοντας χημικά την σύνθεση των υπόγειων υδάτων και πόρων.

Τα νιτρικά θεωρούνται ιδιαίτερα βλαβερά για τις έγκυες, τα νήπια και τα μικρά παιδιά. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ των υψηλών επιπέδων νιτρικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και προβλημάτων υγείας στα νεογέννητα.

Επομένως η αναζήτηση νερού καθαρού και αμόλυντου χωρίς νιτρικά, αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την υγεία όλης της οικογένειας κυρίως δε για τις εγκύους και τα μικρά παιδιά.

Η λύση δεν μπορεί παρά να είναι η επιλογή φυσικών μεταλλικών νερών προερχόμενων από περιοχές χωρίς νιτρικά στο έδαφος ή με ελάχιστα ίχνη αυτών. Τέτοιες πηγές αναβλύζουν στα Καρπάθια όρη!  Εκεί βρίσκονται οι πιο αγνές πηγές απ’ όπου αναβλύζει ποιοτικό νερό χωρίς νιτρικά (το Φυσικώς Ανθρακούχο). Πρόκειται για το AQUA Carpatica.

Το AQUA Carpatica είναι ένα «θαύμα της παρθένας φύσης» καθώς οι πηγές, τόσο του Φυσικού Μεταλλικού Νερού, όσο και του Φυσικώς Ανθρακούχου Φυσικού Μεταλλικού Νερού πληρούν όλα τα κριτήρια ποιότητας ενός άξιου και ιδιαίτερα καλού φυσικού νερού.

Τα κριτήρια για ένα πολύ καλό νερό προς πόση είναι πολλαπλά και οι πηγές του AQUA Carpatica τα πληρούν όλα ταυτόχρονα:

-Είναι απολύτως μικροβιολογικά αγνό
-Έχουν ισορροπημένη περιεκτικότητα σε πλούσια μεταλλικά στοιχεία (φυσικοί ηλεκτρολύτες)
-Έχουν υψηλό Ph (7,94 – το μη ανθρακούχο)
-Έχουν πολύ μικρή περιεκτικότητα σε νάτριο (κατάλληλο για υπερτασικούς)
-Το Ανθρακούχο έχει παντελή έλλειψη νιτρικών (ισχυρά οξειδωτικά) και το απλό σχεδόν μηδενικά νιτρικά (0,6 mgr/l)
-Αναβλύζουν από την πηγή, κατόπιν μιας μακρόχρονης υπόγειας γεωλογικής διαδρομής των υδάτων με φιλτράρισμα και εμπλουτισμό σε μεταλλικά στοιχεία
-Είναι πλούσια σε διττανθρακικά άλατα (υποβοηθούν την χώνεψη)
-Το απλό Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica είναι ιδανικό για βρέφη και παιδιά λόγω της μικρής περιεκτικότητας σε μέταλλα (ολιγομεταλλικό) και της σχεδόν μηδενικής περιεκτικότητας σε νιτρικά.
-Το ανθρακούχο είναι φυσικώς Ανθρακούχο, που σημαίνει ότι πηγάζει με φυσαλιδούλες CO2 που προέρχονται από την γη.
-Έχουν δροσερή, ευχάριστη γεύση (γλυκόπιοτα) χωρίς καμία μετάγευση (δεν είναι αλμυρά, πικρά ή ξινά νερά).
-Εμφιαλώνονται στην πηγή, σε αυστηρά προστατευόμενες περιοχές, εκεί όπου απαγορεύεται η προσέλευση και κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα.

Tο AQUA Carpatica είναι το μόνο νερό στον κόσμο χωρίς νιτρικά (ανθρακούχο) και σχεδόν μηδενικά νιτρικά (φυσικό μεταλλικό).

Είναι μοναδικό στο είδος του και αποτελεί ιδανική επιλογή για παιδιά και εγκύους, αλλά και μια ουσιαστική λύση για όσους προσέχουν την υγεία τους. Ένα θαύμα της παρθένας φύσης που αξίζει να δοκιμάσουμε εμείς και τα παιδιά μας.