*Γράφει η personal trainer Σοφία Περδίκη

Ξεχάστε τους αλτήρες, τα λάστιχα, τους ιμάντες ή το καλύτερο μηχάνημα cardio στο γυμναστήριο σας. Δεν χρειάζεστε τίποτα από αυτά για να αποκτήσετε μια τέλεια φόρμα.

Το μόνο που χρειάζεστε για να είστε σε φόρμα αυτό το καλοκαίρι είναι η εφευρετικότητα σας και η… Φύση. Οι υπέροχοι εξωτερικοί χώροι μπορούν να προσφέρουν έναν τεράστιο αριθμό εκπαιδευτικών εργαλείων, εάν είστε πρόθυμοι και δημιουργικοί.

Αυτό το καλοκαίρι, σας δίνουμε έναν τέλειο οδηγό για το πώς να γυμναστείτε στην παραλία, προσαρμόζοντάς σας τον εξοπλισμό που παρέχει πάντα η Φύση- σε αυτή την περίπτωση η άμμος. Εκτός από αυτό, δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο.

Οι 7 ασκήσεις που ακολουθούν αποτελούν ένα σύνολο ασκήσεων που μπορείτε να συνδυάσετε με όποιο τρόπο επιθυμείτε.

Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε ένα πρόγραμμα 12 λεπτών, επιλέγοντας τέσσερις ασκήσεις και να τις κάνετε για 30 δευτερόλεπτα, 30 δευτερόλεπτα ξεκούραση, για 3 γύρους. Ή μπορείτε να κάνετε 4 ασκήσεις, εκτελώντας κάθε άσκηση για 3 ολόκληρα λεπτά.

Ακόμη, μπορείτε να κάνετε όλες τις προτεινόμενες ασκήσεις και να ξεκουραστείτε όσο χρειάζεται, για μια συνολική προπόνηση για ολόκληρο το σώμα.

1. Burpees

2. Αναπήδηση δεξιά αριστερά απο ένα ξύλο

3. Απο σταθερή προβολή αναπήδηση

4. Mountain climbers και σανίδα σε παλάμες και αγκώνες εναλλάξ

5. Κάμψεις με εναλλάξ άρση ποδιού

6. Σανίδες στους πήχεις.
α. Σανίδα απλή
β.σανίδα στο ενα πλάι
γ.σανίδα στο άλλο πλάι

7. Σανίδες στις παλάμες.
α.Σανίδα απλή
β.σανίδα στο ένα πλάι
γ. σανίδα στο άλλο πλάι

Δείτε ολόκληρο το βίντεο:

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της. Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822

Διαβάστε επίσης: 

Workout στην παραλία: Πέντε ασκήσεις για σούπερ καύσεις

HIIT Park: Η απόλυτη καλοκαιρινή προπόνηση που χτίζει μύες και καίει λίπος