Τα χέρια είναι ίσως από τα πιο παραμελημένα μέρη του σώματός μας. Ο σκοπός του προγράμματος ασκήσεων που μας προτείνει η personal trainer κ. Σοφία Περδίκη είναι να αποκτήσετε δυνατά και σφιχτά χέρια.
Κάμψεις
Για τις κάμψεις χρειαζόμαστε μια καρέκλα ή ένα σταθερό σημείο στο σπίτι. Εκτελούμε κάμψεις. Κάνουμε δυο σετ των 15 επαναλήψεων έκαστο με ανάπαυση 30″ ανάμεσα στα σετ.

Πιέσεις τρικεφάλων
Εκτελούμε πιέσεις τρικεφαλων. Κάνουμε δύο σετ των 15 επαναλήψεων το καθένα. Ακολουθεί ανάπαυση για 30”.

Ενώνουμε αγκώνες μπροστά στο στήθος
Από καθιστή θέση κρατωντας δύο βαράκια του ενός ή δύο κιλών, ανάλογα με το επίπεδό μας, λυγίζουμε τα χέρια σε ορθή γωνία και τα κλείνουμε μπροστά στο στήθος ενώνοντας τους αγκώνες. Εκτελούμε δυο σετ των 15 επαναλήψεων και ξεκουραζόμαστε για 30″.

Άρσεις ποδιών από θέση «σανίδα»
Από τη θέση σανιδα εκτελούμε άρσεις του ενός ποδιού 20 φορες και στην συνέχεια άρσεις του άλλου ποδιού 20 φορες. Κάνουμε άλλο ένα σετ, ξεκουραζόμαστε για 30″ και επαναλαμβάνουμε το σετ. Οι πιο προχωρημένοι κάνουν διάλειμμα μόνο 10″.

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νεύροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.