*Γράφει η pilates instructor Κατερίνα Σιούκα

To Pilates μας μαθαίνει την κίνηση και η κίνηση είναι ευτυχία! Η μέθοδος Pilates έχει πολλαπλά οφέλη υγείας γι’αυτό και είναι σημαντικό να την εντάξουμε στην καθημερινότητά μας. Ακολουθεί ένα μάθημα Pilates με συνεχόμενη ροή, που βελτιώνει το καρδιοαναπνευστικό σύστημα, την ευλυγισία, αλλά και την ισορροπία, δυναμώνοντας τους μύες που περιβάλλουν και υποστηρίζουν τη σπονδυλική στήλη.

Με το παρακάτω πρόγραμμα pilates mat θα κινηθείτε και θα εργαστείτε με ολόκληρο το σώμα σας. Ξεκινάμε με μια προθέρμανση που έχει σχεδιαστεί για να αυξήσει τον καρδιακό ρυθμό σας, έτσι ώστε να είστε έτοιμοι για τις ασκήσεις που ακολουθούν. Εκτός από την εκτέλεση των ασκήσεων, περιλαμβάνει κινήσεις συντονισμού ολόκληρου του σώματος σε συνδυασμό με την αναπνοή.

Δείτε το βίντεο:

Η Κατερίνα Σιούκα είναι πιστοποιημένη pilates instructor (mat, props, equipment) από τις σχολές GRAFTS HELLAS, LIFE PILATES και FLETCHER PILATES. Yoga instructor πιστοποιημένη από τη σχολή GRAFTS HELLAS, καθώς και prenatal trainer (άσκηση και εγκυμοσύνη) πιστοποιημένη από τη σχολή HUMAN MAMA. Εργάζεται ως pilates instructor από το 2012 και έχει εξειδίκευση στην αποκατάσταση και πρόληψη τραυματισμών. Ως μέλος της ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) συνεργάζεται και με επαγγελματίες αθλητές. Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο Α’ βοηθειών, ρήξης μηνίσκου, χονδροπάθειας και κύστης Baker από τον ΠΟΕΠ. «To Pilates μας μαθαίνει την κίνηση και η κίνηση είναι ευτυχία»

Διαβάστε επίσης

Διώξτε την ένταση από το μυαλό και το σώμα σε 10′ – Δείτε τον τρόπο

Καραντίνα: Τρεις εύκολες ασκήσεις για δυνατά χέρια και γλουτούς

Πόνος στη μέση: Η άσκηση – κλειδί που ανακουφίζει τις ενοχλήσεις