*Γράφει η pilates instructor Κατερίνα Σιούκα

Είτε είστε λάτρης του jogging, είτε αποφασίσατε να ξεκινήσετε τρέξιμο λόγω των συνθηκών, αλλά ακόμη και όσοι είστε αφοσιωμένοι στην υπαίθρια άσκηση, στο παρακάτω βίντεο θα βρείτε κάποιες ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την ισορροπία, την ιδιοδεκτικότητα αλλά και να αυξήσετε την λειτουργικότητα των μυών και αρθρώσεων σας. Μπορείτε να τις εκτελέσετε πριν την προπόνηση σας.

Άσκηση 1

Από όρθια θέση, ξεκινώντας με τα πόδια παράλληλα, πατάμε το ένα πόδι ένα βήμα μπροστά (σαν να περπατάμε) και κρατώντας σταθερά τις φτέρνες μεταφέρουμε το βάρος από το ένα πόδι στο άλλο μετακινώντας τη λεκάνη.

Άσκηση 2
Γονατίζουμε και πατάμε το ένα πόδι ένα βήμα μπροστά. Κρατάμε το πίσω πόδι σταθερό και φέρνουμε το άλλο πόδι πίσω από το σταθερό για να καθίσουμε δημιουργώντας έναν κύκλο. Κρατάμε ίσιο τον κορμό σε όλη τη διάρκεια. Επαναλαμβάνουμε 10 φόρες και αλλάζουμε πόδι.
Tip: Μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα μαξιλάρι λεπτό η μια πετσέτα κάτω από το σταθερό γόνατο.

Άσκηση 3
Στο πάτωμα καθιστοί κρατάμε το ένα πόδι λυγισμένο μπροστά και το άλλο λυγισμένο πίσω. Φέρνουμε μπροστά το κορμό, με τα χεριά ανοιχτά στο πάτωμα, ώστε το στήθος μας να πάει προς το μπροστά γόνατο. Διατηρώντας το πίσω γόνατο στο πάτωμα, ανασηκώνουμε το πέλμα μας, δημιουργώντας μια έσω στροφή του ποδιού από τη λεκάνη. Επαναλαμβάνουμε 8-10 φορές και αλλάζουμε πόδι.
Tip: Για περισσότερη άνεση μπορούμε να καθίσουμε σε ένα μαξιλάρι η πετσέτα.

 

Η Κατερίνα Σιούκα είναι πιστοποιημένη pilates instructor (mat, props, equipment) από τις σχολές GRAFTS HELLAS, LIFE PILATES και FLETCHER PILATES. Yoga instructor πιστοποιημένη από τη σχολή GRAFTS HELLAS, καθώς και prenatal trainer (άσκηση και εγκυμοσύνη) πιστοποιημένη από τη σχολή HUMAN MAMA. Εργάζεται ως pilates instructor από το 2012 και έχει εξειδίκευση στην αποκατάσταση και πρόληψη τραυματισμών. Ως μέλος της ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) συνεργάζεται και με επαγγελματίες αθλητές. Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο Α’ βοηθειών, ρήξης μηνίσκου, χονδροπάθειας και κύστης Baker από τον ΠΟΕΠ. «To Pilates μας μαθαίνει την κίνηση και η κίνηση είναι ευτυχία»

Διαβάστε ακόμη

Διώξτε την ένταση από το μυαλό και το σώμα σε 10′ – Δείτε τον τρόπο

Καραντίνα: Τρεις εύκολες ασκήσεις για δυνατά χέρια και γλουτούς

Πόνος στη μέση: Η άσκηση – κλειδί που ανακουφίζει τις ενοχλήσεις