Η στήριξη της καινοτομίας στο επίπεδο του φαρμάκου αποτελεί το αντικείμενο της συνάντησης που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους επικεφαλής εταιρειών και ενώσεων μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων (IFPMA).

Όπως τόνισε, μάλιστα, ο πρωθυπουργός «τα θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα βρίσκονται στο επίκεντρο της προεκλογικής μας εκστρατείας ενόψει των ευρωεκλογών γιατί για την κυβέρνηση μας και την Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στην προτεραιότητα».

«Χάνουμε ανταγωνιστικότητα και η Ευρώπη δεν μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις υψηλού επιπέδου. Σαφώς θα πιέσουμε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και ειδικά την ευρωπαϊκή επιτροπή να επικεντρωθεί στα ζητήματα αυτά. Η Ελλάδα και η κυβέρνησή μου θα βάλει στην προμετωπίδα της ατζέντας τα ζητήματα αυτά» είπε ακόμα ο πρωθυπουργός ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα δίνει έμφαση στο πώς μπορεί να στηρίξει την καινοτομία στη χώρα.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά εξήγησε ότι «ένας από τους λόγους που επιλέξαμε την Ελλάδα είναι γιατί στηρίζει την καινοτομία. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι μια από τις χώρες που έχει λάβει ξεκάθαρη θέση για την προώθηση της καινοτομίας και με την παρουσία μας δηλώνουμε πόσο ικανοποιημένοι είμαστε και πόσο θέλουμε να συνεργαστούμε».

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση

synantisi-mitsotaki-5

 

synantisi-mitsotaki-4

 

synantisi-mitsotaki-3

 

synantisi-mitsotaki-2

 

synantisi-mitsotaki-1

 

Όπως εξήγησε ο κ. Μπουρλά «μπαίνουμε σε μια περίοδο εξελίξεων και αυτό σημαίνει επενδύσεις.
Μέχρι στιγμής 250 δισ. δολάρια έχουν επενδυθεί στην έρευνα και την καινοτομία από τη φαρμακοβιομηχανία».

«Αυτή τη στιγμή το κέντρο είναι οι ΗΠΑ. Στην αρχή η διαφορά ήταν 2 δισ. υπέρ των ΗΠΑ και το 2023 θα ξεπεράσουμε τα 50 δισ. δολάρια υπέρ των ΗΠΑ και σε βάρος της Ευρώπης» πρόσθεσε ο κ. Μπουρλά ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στις φιλικές προς την καινοτομία πολιτικές και την προστασία της πνευματικής δημιουργίας. Όπως είπε «στις περισσότερες περιπτώσεις που μας αφορούν η καινοτομία αποτυπώνεται σε ένα κομμάτι χαρτί. Είναι σημαντικό ννα νιώσει κάποιος ότι η άυλη δημιουργία τυγχάνει προστασίας».

Η IFMPA

Το Στρογγυλό Τραπέζι των CEOs Βιοφαρμακευτικών Επιχειρήσεων (BCR) είναι ένα παγκόσμιο φόρουμ πολιτικής που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, στο
πλαίσιο του οποίου οι παγκόσμιοι ηγέτες του φαρμάκου – μέλη της IFPMA συζητούν τις παγκόσμιες πολιτικές υγείας που επηρεάζουν τη βιοϊατρική καινοτομία. Όπου είναι δυνατόν, το BCR διοργανώνει συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

Η IFPMA εκπροσωπεί πάνω από 90 καινοτόμες φαρμακευτικές εταιρείες και ενώσεις σε όλο τον κόσμο. Οι σχεδόν τρία εκατομμύρια εργαζόμενοι του κλάδου ανακαλύπτουν, αναπτύσσουν και παρέχουν φάρμακα και εμβόλια που προάγουν την παγκόσμια υγεία. Με έδρα τη Γενεύη, η IFPMA έχει επίσημες σχέσεις με τα Ηνωμένα Έθνη και συνεισφέρει την εμπειρογνωμοσύνη του κλάδου για να βοηθήσει την παγκόσμια κοινότητα υγείας να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων παντού.

Κατά την παραμονή τους στην Αθήνα οι παγκόσμιοι ηγέτες του φαρμάκου ασχολούνται κυρίως με τη σημαντική αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας που ετοιμάζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, θα ασχοληθούν με θέματα δημόσιας υγείας και τους στρατηγικούς στόχους του κλάδου για την προσεχή 5ετία.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κοκκύτης – Ιλαρά: Πού οφείλεται η έξαρση – Πώς θα προστατευτούν παιδιά και ενήλικες

Κορωνοϊός – ΕΣΥ: Απίστευτος ο αριθμός νοσηλειών για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια