Συνεχίζει να συρρικνώνεται η επίπτωση της πανδημίας του κορωνοϊού, έχοντας φτάσει σε πολύ χαμηλό επίπεδο μετά από τέσσερα χρόνια.

Όπως έχει γράψει το ygeiamou.gr από την προηγούμενη εβδομάδα, οι καθημερινές εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία μετριούνται πλέον στα δάχτυλα. Εκτός από τις νέες εισαγωγές, σημαντική μείωση παρουσιάζει και ο συνολικός αριθμός νοσηλευόμενων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, έως χθες νοσηλεύονταν τόσο σε απλές κλίνες όσο και σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας συνολικά 81 ασθενείς. Πρόκειται για αριθμό που καταγράφεται για πρώτη φορά μετά την έξαρση της πανδημίας το 2020. Ταυτόχρονα, χθες πραγματοποιήθηκαν μόνο 11 νέες εισαγωγές.

Την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκε ρεκόρ νέων εισαγωγών και σε μία ημέρα έγιναν μόλις επτά σε όλη τη χώρα. Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι πριν από ένα 20ημερο ο διοικητής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» έκανε γνωστό πως για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας, τον Φεβρουάριο του 2020, ολοκληρώθηκε εφημερία του μεγαλύτερου νοσηλευτικού ιδρύματος της χώρας χωρίς καμία εισαγωγή ασθενούς με κορωνοϊό.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η Covid-19 κάνει «κύματα» και η προηγούμενη ανοσία – εν προκειμένω από τη νόσηση των εορτών των Χριστουγέννων για πολύ κόσμο – φθίνει με το πέρασμα του χρόνου. Συνεπώς, είναι πιθανό να ακολουθήσει μία έξαρση σε κάποιο χρονικό διάστημα από τώρα.