Την αποκλειστική συνεργασία με τον διεθνούς φήμης καθηγητή Καρδιοχειρουργικής του Εθνικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Σιγκαπούρης, κ. Θεόδωρο Κωφίδη ανακοίνωσε την Πέμπτη το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος του Ομίλου Hellenic Healthcare Group (HHG).

Πρόκειται για μία συνεργασία που σηματοδοτεί σημαντικές όσο και ουσιαστικές εξελίξεις στην ιατρική, την έρευνα και την εκπαίδευση στην Ελλάδα, με το επιστημονικό αποτύπωμα που Ομίλου HHG. Ωστόσο, και για τον κ. Κωφίδη είναι μία συνεργασία ζωής, καθώς όπως είπε κατά τον χαιρετισμό του στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, «ολοκληρώνεται μια επιστημονική Οδύσσεια σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών με την επιστροφή μου στην πατρίδα μου για να συνδράμω σε ένα φιλόδοξο όραμα».

Η ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου Καρδιάς Ελλάδος ΥΓΕΙΑ, του οποίου θα ηγείται ο κ. Κωφίδης, στοχεύει στην ανάδειξη της χώρας μας ως Κέντρου Αναφοράς για θεραπείες καρδιάς σε παγκόσμιο επίπεδο. Εφαρμόζοντας καινοτόμες πρακτικές στο πεδίο των καρδιολογικών και καρδιοχειρουργικών παθήσεων το πρωτοποριακό Διεθνές Κέντρο Καρδιάς Ελλάδας ΥΓΕΙΑ θα ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο τις ήδη εξαιρετικού επιπέδου υπηρεσίες καρδιοχειρουργικής του Ομίλου. Παράλληλα, θα εδράζεται και στους δύο κομβικούς πυλώνες της έρευνας και της εκπαίδευσης, στους οποίους εισέρχεται δυναμικά ο Όμιλος HHG.

Από αριστερά προς δεξιά: Ανδρέας Καρταπάνης, Θεόδωρος Κωφίδης, Πάνος Βάρδας

Συνεργασία ορόσημο στην καινοτομία, την έρευνα, την εκπαίδευση

Επιπλέον, μέσω συνεργασιών με διεθνή επιστημονικά κέντρα το Διεθνές Κέντρο Καρδιάς Ελλάδας ΥΓΕΙΑ αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στον τομέα του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα και να προωθήσει διεθνείς συνεργασίες και ερευνητικά προγράμματα στον τομέα της Καρδιολογίας και της Καρδιοχειρουργικής.

«Έχοντας ως γνώμονα την παροχή άριστων υπηρεσιών υγείας, καλωσορίζουμε στο ιατρικό δυναμικό του ΥΓΕΙΑ, έναν διακεκριμένο επιστήμονα που εκπροσωπεί επάξια τη χώρα μας διεθνώς. Σκοπός μας στα 54 χρόνια λειτουργίας μας, ήταν και παραμένει να αποτελούμε πρότυπο στην ιατρική περίθαλψη, γι’ αυτό και επενδύουμε σταθερά στην εξελιγμένη και εξατομικευμένη φροντίδα των ασθενών μας» ανέφερε παρουσιάζοντας τον κορυφαίο καρδιοχειρουργό ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΥΓΕΙΑ, κ. Ανδρέας Καρταπάνης.

Από την πλευρά του, ο Συντονιστής Τομέα Καρδιάς Ομίλου ΥΓΕΙΑ, κ. Πάνος Βάρδας, αφού καλωσόρισε στην άξια επιστημονική κοινότητα του Ομίλου τον κ. Κωφίδη, επισήμανε πως «η επιστροφή του Έλληνα διεθνούς φήμης καρδιοχειρουργού, που έρχεται στην Ελλάδα σε ιδιαιτέρως παραγωγική ηλικία, φορτωμένος με περγαμηνές και έργο, αντιπροσωπεύει την πρωτοπορία, την καινοτομία, την επιστήμη, την οποία υπηρετούμε όλοι στο ΥΓΕΙΑ. Πρόκειται για ένα νοσοκομείο που επί δεκαετίες;παραμένει πιστό στη δέσμευσή του να υπηρετεί τους ασθενείς και την επιστήμη με μότο «Ευθύνη για τη ζωή» κατέληξε.

Η «Ιθάκη» του διεθνούς φήμης καρδιοχειρουργού

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που επιστρέφω στην πατρίδα μου μετά από 36 χρόνια για να συνδράμω σε ένα φιλόδοξο όραμα. Ο Όμιλος HHG και το ΥΓΕΙΑ παρέχουν το έφορο έδαφος για τη δημιουργία ενός Διεθνούς Κέντρου Καρδιάς με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας του ασθενούς, την ενίσχυση των προσπαθειών των εξαίρετων συναδέλφων καρδιολόγων, καρδιοχειρουργών και την ανάδειξη της χώρας μας σε Κέντρο καρδιολογικού καρδιοχειρουργικού τουρισμού» ανέφερε ο κ. Κωφίδης, λαμβάνοντας τον λόγο και ευχαριστώντας τους ομιλητές που είχαν προηγηθεί για το θερμό καλωσόρισμα.

Ο κ. Κωφίδης παρουσιάζοντας το όραμά του για το Διεθνές Κέντρο Καρδιάς Ελλάδας ΥΓΕΙΑ

Ο κ. Κωφίδης έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Καρδιοχειρουργικής, Θωρακοχειρουργικής και Αγγειοχειρουργικής στο Εθνικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Σιγκαπούρης. Μεταξύ άλλων, είναι Πρόεδρος του I.R.I.S. (Πρωτοβουλία για την Έρευνα και την Καινοτομία στη Χειρουργική) και ένα από τα ελάχιστα μέλη της Αμερικανικής Ένωσης Θωρακοχειρουργικής (AATS) στη Νοτιοανατολική Ασία. Έχει εισαγάγει πολλές νέες τεχνολογίες στον τομέα της καρδιοχειρουργικής, και έχει πλούσιο ερευνητικό και διδακτικό έργο.

«Επιστρέφω για να υπηρετήσω τον Έλληνα ασθενή, τους συναδέλφους επιστήμονες, την πατρίδα μου, όντας πεπεισμένος ότι υπάρχουν όλα τα εχέγγυα για να βρεθεί η Ελλάδα σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο παγκόσμιο επιστημονικό γίγνεσθαι. Μέσα από το Διεθνές Κέντρο Καρδιάς Ελλάδας ΥΓΕΙΑ θα δημιουργηθεί καινοτομία, γνώση, θα παραχθεί έργο, θα υπάρξουν σημαντικές συνεργασίες. Φιλοδοξούμε και θα εργαστούμε σκληρά γι αυτό να αλλάξουμε το τοπίο στην έρευνα, την εκπαίδευση, την επιστήμη» είπε καταλήγοντας ο καθηγητής κ. Κωφίδης.