Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος χαιρετίζει τα συμπεράσματα της επιτυχημένης ημερίδας που διεξήχθη στα Χανιά από το Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ σε συνεργασία με τον ΙΣ Χανίων με θέμα την Φαρμακευτική Πολιτική.

Στην ημερίδα συμμετείχαν σημαντικοί ομιλητές μεταξύ των οποίων ήταν η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ κα Θεανώ Καρποδίνη, ο νέος πρόεδρος του Ε.Ο.Φ κ. Ευάγγελος Μανωλόπουλος, οι καθηγητές Φαρμακολογίας, κ.κ. Αχιλλέας Γραβάνης συντονιστής του Τομέα Φαρμακευτικής Πολιτικής, και Γεώργιος Παπαζήσης μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΦ και του Τομέα, ο κ.Κυριάκος Σουλιώτης, Καθ. Πολιτικής Υγείας και Κοσμήτορας Σχολής Κοιν. και Πολιτ .Επιστημών Παν. Πελοποννήσου, ο κ. Πάνος Καναβός αναπλ. καθηγητής Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του LSE, ο κ. Χρήστος Γιαννικούλης μέλος του Τομέα και πρόεδρος Ι.Σ. Ηλείας και ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Δρ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, «τα φάρμακα στη χώρα τα δίνουμε χωρίς τις ενδεδειγμένες αυστηρές προϋποθέσεις που ισχύουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες κι αυτό αποτελεί ένα κρίκο μίας αλυσίδας προβλημάτων».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, Χάρης Βαβουρανάκης συμπληρώνει πως επίκεντρο στην φαρμακευτική πολιτική αποτελεί ο ασθενής, και στόχος μας η άμεση πρόσβαση του στην άριστη, στην τεκμηριωμένη θεραπεία.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ερυθρός Σταυρός: Πέθανε η 16χρονη που ήταν σε κώμα μετά από χρήση «κοκτέιλ» ναρκωτικών

25 χρόνια με Πολλαπλή Σκλήρυνση: «Το καινοτόμο πρόγραμμα που μου άλλαξε τη ζωή»

Το «κλικ» για τη δύναμη των μαχητών του διαβήτη και η τεχνολογία που τους ενώνει