Ακόμη δε μπήκε ο χειμώνας και τα ράντζα έκαναν την εμφάνισή τους. Στη διαπίστωση αυτή προχωρά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, επισημαίνοντας ότι τα ράντζα σήμερα το πρωί στη λήξη της εφημερίας στο νοσοκομείο «Αττικόν» ανήλθαν σε…110.

«Εισάγονται για νοσηλεία με λοιμώξεις που δεν σχετίζονται με τον κορονωϊό. Ελάχιστα είναι τα περιστατικά κορωνοϊού. Ασθενείς με παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα επειδή γεμίζουν οι αντίστοιχες κλινικές νοσηλεύονται στη διασπορά σε κλινικές άλλων παθήσεων με μεγάλο κίνδυνο ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Αποκαλυπτικά τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ για την αρνητική μας πρωτιά στην Ευρώπη σε νοσοκομειακές λοιμώξεις», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, χθες ήταν ημέρα εφημερίας για το νοσοκομείο «Αττικόν». «Πλημμύρισε με ράντζα στα οποία νοσηλεύονται πνευμονολογικά και παθολογικά περιστατικά. Όλοι οι διάδρομοι των κλινικών ακόμη και των επεμβατικών ειδικοτήτων γέμισαν ράντζα φορεία με παθολογικά περιστατικά».

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, στην εφημερία προσήλθαν 800 ασθενείς στα επείγοντα, πραγματοποιήθηκαν 200 εισαγωγές και αναπτύχθηκαν 110 ράντζα. «Οι λόγοι είναι οι εξής: Οι λιγοστές κλίνες για παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά που λειτουργούν και δεν καλύπτουν τις ανάγκες. Στη χώρα μας λειτουργούν 3,5 κλίνες ανά 1.000 κατοίκους και ο μέσος όρος στην Ευρωπαική Ένωση είναι 5,3 κλίνες ανα 1.000 κατοίκους. Εμείς στα μνημόνια κλείναμε νοσοκομεία και κλινικές αντί να αναπτύσσουμε περισσότερες. Έκλεισαν νοσοκομεία π.χ. Δυτικής Αττικής, πνευμονολογικές κλινικές π.χ. Σωτηρία. Εάν λειτουργούσε τώρα το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής Λοιμωδών η κατάσταση στο Αττικό θα ήταν πολύ καλύτερη. Τα νοσοκομεία της περιφέρειας λόγω έλλειψης γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων κατάντησαν κέντρα διακομιδών. Δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε απλά περιστατικά και τα διακομίζουν», λέει.

Φωτογραφία του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλία: Πόσιμο το νερό του Βόλου – Σε ποιους δήμους απαγορεύεται η κατανάλωσή του

Ιός Δυτικού Νείλου: Συνεχίζονται οι λοιμώξεις στη Θεσσαλία – Ποιοι δήμοι καταγράφουν τα περισσότερα κρούσματα