Δυσλειτουργίες στην εξυπηρέτηση ογκολογικών ασθενών εξαιτίας του παλαιού κτιρίου και του εξοπλισμού, μεταξύ άλλων, διαπίστωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά».

Μετά την παύση του διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος από τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά και την αναβολή χειρουργείου την περασμένη εβδομάδα λόγω τεχνικού προβλήματος στον κλιματισμό, ο κ. Γιαννάκος βρέθηκε στο νοσηλευτικό ίδρυμα και κατέγραψε προβλήματα και ανάγκες.

«Το Νοσοκομείο προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες ασφαλείς στους ασθενείς με καρκίνο. Όμως πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθούν σοβαρά προβλήματα που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση των ασθενών και τον πεπαλαιωμένο, σκουριασμένο εξοπλισμό. Απαράδεκτο να περιμένουν ασθενείς με καρκίνο και συνοδοί τους στα σκαλιά για να κάνουν χημειοθεραπείες. Αξίζουν περισσότερης προσοχής», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος και προσθέτει:

«Λειτουργούν τρείς ή τέσσερεις χειρουργικές αίθουσες στις έξι που έχει αναπτυγμένες το νοσοκομείο κυρίως λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού. Πολλές βιοψίες αργούν πάνω από μήνα παρ’ ότι αυτό αποτελεί βελτίωση μετά την αποκάλυψη για αναμονή 47 ημερών γυναίκας που χρειάσθηκε η παρέμβαση του υπουργού να βγει η βιοψία.
Γιατι βελτιώθηκε έστω οριακά η κατάσταση; Πήγαν και δεύτερη διοικητική γραμματέα για να περνάει τις γνωματεύσεις στο πληροφοριακό σύστημα ! Όμως οι καθυστερήσεις σε πολλά δείγματα είναι πάνω από μήνα λόγω έλλειψης παθολογοανατόμων και τεχνολόγων».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, η εικόνα από το λεβητοστάσιο προκαλεί αρνητική εντύπωση, καθώς αντικρίζει κανείς σκουριασμένους λέβητες και καζάνια, ενώ τρέχουν σωλήνες. «Απορεί κανείς πως το νοσοκομείο αυτό λειτουργεί. Η μία χειρουργική αίθουσα που χάλασε πριν λίγες ημέρες ο κλιματισμός και σταμάτησε το χειρουργείο της γυναίκας είναι εξ αιτίας αυτών. Είναι να απορεί κανείς πως άφησαν έτσι χωρίς παρεμβάσεις 40 χρόνια το νοσοκομείο.
Με σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στη τεχνική υπηρεσία. Έγινε διαγωνισμός για την αλλαγή των σωληνώσεων ύδρευσης και σποχέτευσης το 2018 χωρίς να συμπεριλάβουν τον κλιματισμό, αλλά ακυρώθηκε ο διαγωνισμός παρ ότι κατακυρώθηκε σε εταιρεία». Ο κ. Γιαννάκος, πάντως, σημειώνει τη θετική εξέλιξη επιχορήγησης του νοσοκομείου με επτά εκατομμύρια ευρώ για την κάλυψη του κόστους φαρμάκων για δύο μήνες, μετά από παρέμβαση του Υπουργού Υγείας.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τράβηξε φωτογραφίες από την επίσκεψή του:

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλία: Σε λειτουργία ιατρείο αλληλεγγύης στον Παλαμά

Χρυσοχοΐδης: Έρχεται διάταξη για μηδενική συμμετοχή των Θεσσαλών σε φάρμακα και εξετάσεις