Ξεκινάει σήμερα η λειτουργία Ιατρείου Αλληλεγγύης στον Παλαμά Καρδίτσας από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας (ΕΙΝΚΥΝΚ).

Ενώ το Κέντρο Υγείας Παλαμά είναι εκτός λειτουργίας, λόγω των καταστροφών που υπέστη από τα πλημμυρικά φαινόμενα, οι Ενώσεις γιατρών προχωρούν στην ενίσχυση της υγειονομικής περίθαλψης της περιοχής.

«Στην ολιγωρία του κράτους απαντάμε με οργάνωση και δυνάμωμα της αλληλεγγύης. Κανένας δεν θα μείνει μόνος του», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, και προσθέτουν:

«Δουλεύουμε παράλληλα με την εντατική προσπάθεια των συναδέλφων του ΚΥ Παλαμά που δίνουν μάχη σε αντίξοες συνθήκες στεγαζόμενοι σε ακατάλληλο χώρο πάνω από δέκα ημέρες, αφού ο καθαρισμός και η αποκατάσταση του ΚΥ καθυστερεί αδικαιολόγητα.

Εντείνουμε τον αγώνα για να επαναλειτουργήσει άμεσα το ΚΥ Παλαμά σε ασφαλές κτήριο με όλες τις αναγκαίες σύγχρονες προδιαγραφές. Μέχρι τότε να στεγαστεί επειγόντως σε κατάλληλο χώρο με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Ας κάνουν ό,τι και οι νοσοκομειακοί γιατροί που καταφέραμε να στήσουμε το Ιατρείο Αλληλεγγύης μέσα σε τρεις ημέρες.

Καλούμε γιατρούς και λοιπό υγειονομικό προσωπικό από την Καρδίτσα και τις άλλες περιοχές της Ελλάδας να δηλώνουν τη συμμετοχή τους στο Ιατρείο Αλληλεγγύης».

 

Διαβάστε επίσης:

Χρυσοχοΐδης: Έρχεται διάταξη για μηδενική συμμετοχή των Θεσσαλών σε φάρμακα και εξετάσεις

Θεσσαλία: Γύρισε ο χρόνος πίσω στο 1870 για τους κατοίκους! Κρίσιμες οι επόμενες έξι εβδομάδες

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: Συνεχίζονται οι ελλείψεις παρά την απαγόρευση εξαγωγών – Το αίτημα προς το Υπουργείο Υγείας