Ακόμη μία εφημερία μεγάλου νοσοκομείου στην Αττική ολοκληρώθηκε χωρίς να αναπτυχθούν ράντζα. Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επισκέφτηκε σήμερα το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο όπου διαπίστωσε ότι μετά την εφημερία δεν υπήρχαν επικουρικές κλίνες. Μάλιστα, με ανάρτησή του στο twitter σημειώνει ότι η χθεσινή ήταν μια ημέρα εφημερίας στην οποία δεν καταγράφηκε κανένα ράντζο στο λεκανοπέδιο.

Η ακριβής ανάρτηση του κ. Πλεύρη στο twitter είναι:

Υπενθυμίζεται ότι η εικόνα των εφημεριών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων έχει αλλάξει το τελευταίο διάστημα. Στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, όπως είναι ο «Ευαγγελισμός» και το «Αττικόν», είτε δεν αναπτύσσονται καθόλου ράντζα πλέον, είτε είναι λίγα και έχουν γρήγορη απορρόφηση, μετά την εφαρμογή του νέου σχεδίου του Υπουργείου Υγείας που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη συνεφημέρευση με μικρότερα νοσοκομεία ή ιδιωτικές κλινικές. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα ειδικά για το νοσοκομείο «Αττικόν» στο οποίο τα ράντζα είναι μια χρόνια «πληγή».

Το εγχείρημα συνεφημέρευσης με άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα αφορά σε τέσσερα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής και συγκεκριμένα στον «Ευαγγελισμό», το «Αττικόν», το «Γ.Γεννηματάς» και το «Λαϊκό». Για καθένα έχουν οριστεί ένα ή περισσότερα μικρότερα νοσοκομεία που συνδράμουν και βοηθούν στην όσο το δυνατόν μικρότερη ανάπτυξη ράντζων. Το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» υποστηρίζεται στις εφημερίες του από το ΝΙΜΤΣ. Η αποσυμφόρηση του νοσοκομείου «Αττικόν» επιχειρείται μέσω της συνεφημέρευσης με την ιδιωτική κλινική «Ιατρικό Περιστερίου». Επίσης, έχουν διατεθεί 15 κλίνες από το Κέντρο Αποκατάστασης Attica για κοινωνικά περιστατικά. Για την υποστήριξη των εφημεριών του νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς» έχουν διατεθεί 54 κλίνες από τρεις ιδιωτικές κλινικές, ενώ προβλέπεται υποστήριξη του Λαϊκού νοσοκομείου από την Παμμακάριστο.

Διαβάστε επίσης:

Διευκρινήσεις του υπουργείου Υγείας για τις αλλαγές στις εφημερίες

Πάνω από 2.300 άτομα κλήθηκαν να διαχειριστούν τα εφημερεύοντα νοσοκομεία – Πώς αποφεύχθηκαν τα ράντζα

Νοσοκομεία: Οι αλλαγές στις εφημερίες μείωσαν τα ράντζα