Την αντοχή τους αποδεικνύουν συνεχώς τα δημόσια νοσοκομεία, σηκώνοντας το τεράστιο βάρος της περίθαλψης των πολιτών στις εφημερίες τους. Το κύμα των πολιτών που κατέκλυσε τα δύο εφημερεύοντα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου το τελευταίο 24ωρο, τον Ευαγγελισμό και το Αττικόν, ήταν από τα πιο δυνατά, με τουλάχιστον 2.300 άτομα να αναζητούν ιατρική βοήθεια.

Ωστόσο, τα μέτρα που ακολουθούνται πλέον από τα νοσοκομεία για τη διαχείριση των περιστατικών στην εφημερία αποδίδουν συρρικνώνοντας δραστικά τα ράντζα, που μέχρι πρότινος αποτελούσαν πληγή στη λειτουργία των νοσοκομείων.

Με ανάρτηση του στο Twitter ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, αναφέρθηκε στις βαριές εφημερίες των μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής.

«Στη χθεσινή εφημερία καταγράφηκαν 2.300 προσελεύσεις στην Αττική. Εφημερία Ευαγγελισμού με 870 προσελεύσεις και 0 ράντζα και Αττικού με 1001 προσελεύσεις και 12 ράντζα που απορροφούνται άμεσα. Με το σχέδιο υποστήριξης των εφημεριών τα ράντζα είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας» έγραψε.

Ειδικότερα, στον Ευαγγελισμό προσήλθαν στα Επείγοντα περίπου 1.300 άτομα, εκ των οποίων κρίθηκε ότι πρέπει να εισαχθούν τα 200. Υπενθυμίζεται ότι ο Ευαγγελισμός συνεφημερεύει με το ΝΙΜΤΣ το οποίο παραλαμβάνει περιστατικά και τα νοσηλεύει ώστε να μην αναπτύσσονται ράντζα στο όμορο μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής.

Στο Αττικόν οι προσελεύσεις ήταν περίπου 1.000 και οι εισαγωγές 137. Το Αττικόν συνεφημερεύει με το Ιατρικό Περιστερίου όπου έγιναν άλλες 11 εισαγωγές ασθενών.

Συνολικά και στα δύο νοσοκομεία αναπτύχθηκαν περίπου 12 ράντζα τα οποία θα απορροφηθούν μέχρι το απόγευμα.

Ωστόσο, ο όγκος των περιστατικών μαρτυρά την έλλειψη δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στις οποίες υπό κανονικές συνθήκες πρέπει να απευθύνονται οι πολίτες για τα ηπιότερα και όχι επείγοντα προβλήματα υγείας τους.