Μια σημαντική ασφάλιση είναι αυτή που αφορά τα ταξίδια. Η ταξιδιωτική ασφάλιση αφορά κυρίως τους πολίτες που μετακινούνται εκτός χώρας όπου τα πράγματα και οι συνθήκες διαφοροποιούνται από τα γνωστά και ισχύοντα.

Έτσι δημιουργήθηκε το «Travel Insurance», μια κατηγορία ασφαλιστηρίων συμβολαίων ειδικά για τους ταξιδιώτες. Τα ταξιδιωτικά συμβόλαια ασφαλίζουν για την περίοδο του ταξιδιού και προστατεύουν από όσα μικρά ή τυχόν μεγάλα θέματα υγείας ή άλλα απρόοπτα όπως η απώλεια αποσκευών, συμβούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Το ερώτημα ωστόσο, που θέτουν πολλοί είναι: πόσο χρειάζεται η «ασφάλιση ταξιδιού», εφόσον υπάρχει ήδη συμβόλαιο υγείας; Και εδώ αναδεικνύεται η αξία της ταξιδιωτικής ασφάλισης.

Τι εννοούμε; Τα ασφαλιστήρια Υγείας σε πολλές περιπτώσεις πληρώνουν απολογιστικά. Δηλαδή αν ο κάτοχός τους βρίσκεται στο εξωτερικό μπορεί να χρειαστεί να πληρώσει ο ίδιος την νοσηλεία του σε νοσοκομείο και στη συνέχεια θα καταθέσει τα τιμολόγια και θα λάβει από την εταιρεία αυτό που προβλέπεται από το συμβόλαιο.

Επίσης οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες που μπορεί να πληρώνουν απευθείας και όχι με τον παραπάνω τρόπο, ίσως να έχουν λίγα συμβεβλημένα νοσοκομεία και σε συγκεκριμένες χώρες. Επίσης μπορεί να προκύψουν έξοδα υγείας εκτός νοσοκομείου (π.χ. μια ιατρική επίσκεψη) όπου τα περισσότερα νοσοκομειακά συμβόλαια δεν καλύπτουν τα έξοδα.

Η ταξιδιωτική ασφάλιση από την άλλη πλευρά παρέχει τη σιγουριά ότι θα μας καλύψει με ένα «πέπλο ασφάλειας» το ταξίδι μας για ό,τι συμβεί. Και είναι κομμένη και ραμμένη για το εκάστοτε ταξίδι.

Χάνετε τις αποσκευές σας, καθυστερεί η πτήση σας και αναγκάζεστε να διανυκτερεύσετε κάπου, χρειάζεστε ταξί για μετακίνηση, πληρώνετε επίσκεψη ιατρού στο ξενοδοχείο, χρειάζεστε  μεταφορά σε κέντρο βοηθείας και δεκάδες άλλα περιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν και απαιτούν άμεσα την καταβολή χρημάτων. Η ταξιδιωτική ασφάλιση τα καλύπτει όλα αυτά άμεσα.

Επίσης είναι σημαντικό ότι γι΄ αυτές τις ασφαλίσεις  υπάρχει το Διεθνές Συντονιστικό Κέντρο το οποίο καλείτε και συνήθως μπορείτε να συννενοηθείτε στη γλώσσα σας (ελληνικά). Το κέντρο αυτό σας κατευθύνει για το επόμενο βήμα.

Ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι η ασφάλιση ταξιδίου είναι οικονομικά προσιτή, καλύπτει την διάρκεια του ταξιδιου, σας απαλλάσσει από έννοιες και σας στηρίζει στα απρόοπτα.

Διαβάστε επίσης

Διακοπές: Οι σωτήριες καλύψεις της ταξιδιωτικής ασφάλισης – Ενημερωθείτε

Θα ταξιδέψετε; Η κίνηση που πρέπει να κάνετε πριν κλείσετε τα εισιτήρια

Τουρισμός για όλους: Παραμείνετε ασφαλείς (και) στις χειμερινές διακοπές